За всички фенове на „Doctor Who”, колкото и години да минават, Карен Гилън ще си остане Ейми Понд. Във времето, което мина, откакто тя търчеше из времепространствения континуум с Доктора, Гилън всъщност се появява вече на доста и то страшно високопрофилни места. Гледахме я като Небюла в киновселената на Marvel, гледахме я и да си партнира със Скалата вече в две приключения из „Джуманджи”. Сега обаче изглежда, че най-накрая ще я гледаме в нещо по-сериозно.

Карен Гилън е подписала сделка да поеме двете главни роли в предстоящия „Dual” на Райли Стърнс. Филмът разказва за жена, на която е поставена терминална диагноза, заради което тя решава да се клонира – идеята е, че това ще помогне на семейството и приятелите ѝ да преживеят по-леко загубата. Героинята обаче по чудо се оправя, след което не успява да „изключи” клонинга си и получава съдебна наредба двете да се бият в дуел до смърт.

Идеята ни звучи страшно интересно, точно като най-добрия тип научна фантастика, която обичаме, тъй като не е самоцелна, а използва фантастичните си елементи, за да разисква най-важните и сложни общочовешки въпроси. Филмът освен това е написан и режисиран от Райли Стърнс, чийто предишен филм „The Art of Self-Defense” беше изключително нестандартен, сатиричен и мрачно забавен. Дори и „Dual” да не поддържа същия тон, вече знаем, че Стърнс има способността да разглежда темите във филмите си по уникален и завладяващ начин, така че моментално сме заинтересовани.

Dual” освен това се хвали със забележителен актьорски състав, който ще подкрепя Гилън, като най-големите имена определено са Джеси Айзенбърг и Арън Пол. Айзенбърг ще поеме по-малка, но важна роля, а той ни е такъв любимец, че винаги го смятаме за плюс към всеки един проект, дори и да се появява за малко. Арън Пол има проблеми да се откъсне от образа на неповторимия Джеси Пинкман и участва в доста слаби филми, но напоследък му се получават нещата с добре приети и успешни сериали като „Западен свят” и „The Path”. Актьорският състав също така включва Бюла Коале и Марта Кели.

Надеждата е снимките на „Dual” да започнат това лято, след като бъдат вдигнати рестрикциите. Стискаме палци това да е така.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *