В неуморното ни търсене на добри новини сега се натъкваме на такава, която няма как да не ни накара да се усмихнем. Емили Блънт и Дуейн Джонсън ще изиграят супергеройска женена двойка, чиито суперсили работят само, когато двамата работят в тандем. Филмът е адаптация на едноименния комикс от 90-те години „Ball and Chain”.

Блънт и Джонсън вече заснеха „Круиз в джунглата”, който е един от многото филми, чиято премиера беше отложена заради пандемията. Явно обаче двамата не просто са се спогодили на снимачната площадка, а дотолкова са си допаднали, че са си намерили нов проект, по който да работят заедно, както в главните актьорски роли, така и като продуценти.

Най-интересното в цялата история е, че проектът, макар и базиран на комикс, е напълно независим, до степен, че в момента си търси разпространители. Netflix за момента са най-вероятната опция, но което и студио да се сдобие с правата за разпространяване, важното е, че интересът към „Ball and Chain” е значителен от най-високите ешелони на Холивуд. Това е напълно разбираемо, предвид статута на Емили Блънт и Дуейн Джонсън – да, ние киноманите сме наясно, че Блънт е актриса в съвсем различна категория от тази на Скалата. Въпреки това цялостното чаровно и позитивно излъчване на двамата ни кара лесно да си представим колко добре ще си партнират на екрана, дори и без да сме гледали „Круиз в джунглата”.

Планът за „Ball and Chain” привлича интереса ни още повече, защото сценарият, адаптиран от комикса на Скот Лобдел, ще бъде написан от Емили Гордън. Гордън вече ни е позната с работата си по страшно приятния „The Big Sick”, както и другия ѝ съвместен проект със съпруга ѝ Кумейл Нанджиани – „Little America”. В цялата ѝ работа досега виждаме неотменната отдаденост на Гордън да представя герои в цялата им гама на човешки емоции, дори и най-сложните от тях, особено когато героите ѝ са поставени в непредвидими и нестандартни обстоятелства. Това ще бъде добра опорна точка за представянето на история за съпрузи, които (предполагаме) искат да спасяват света и могат да го направят само когато са заедно.

Комбинацията от Емили Блънт и Дуейн Джонсън ни подсказва, че „Ball and Chain” ще бъде филм, таргетиран както към „сериозната” кино публика, така и към хората, които просто гледат филми, защото познато лице ще се появи в тях. Освен това си струва да се отбележи, че това всъщност ще е първият филм, в който двете звезди поемат комиксови супергеройски роли – Джонсън отдавна се кани да играе Black Adam за DC-вселената, а Блънт е отказала ролята на Черната вдовица, но колективната интернет общност копнее да я кастне като Сю Сторм във „Фантастичната четворка”.

За тези роли ще трябва да почакаме дълго-до-неопределено време. Събраният чар на двамата обаче ни е достатъчен, за да се интересуваме от „Ball and Chain”, дори и да не очакваме нещо напълно неповторимо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *