Вече не помним за какво точно се възмущавахме по адрес на анимационния „Херкулес“ от вездесъщите Disney – той сигурно си е направен по всички канони на рисувания мюзикъл, в който „мишоците“ така добре са се специализирали. Признаваме си, че той излезе във време, в което (вече) бяхме обявили бойкот на копи-пейстнатите героични сюжети, независимо от това колко интересни смешки, хрумки и устати персонажи са включени в тях. И така, двайсет и две-три годинки по-късно и след като им свърши „заряда“ от/за комиксови пъзели, братята Джо и Антъни Русо са се цанили да направят какво? – игрален римейк точно на „Hercules“.

Все повтаряме, че нищо не може да ни учуди, ала този път THR успяха да ни изненадат с продуцентския екип и щеше да е още по-шантаво, ако братята бяха поели и режисьорските отговорности. За работата по сценария те са ангажирали  Дейвид Калахам, чиито подпис стои под „Wonder Woman 1984“, предстоящия „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings“ на Marvel, следващия „Спайдър-мен“, а също и „Zombieland: Double Tap“.

Още няма яснота какъв ще бъде подхода на студиото към древногръцките митове и легенди, но независимо от това дали ще разчитат на песни и танци, със сигурност в ход ще влязат доста спец-ефекти, особено в контекста „божествени създания“ и „героични чудеса“, така характерни за сюжета. Ще чакаме новини за кастинга, от който до голяма степен ще зависи какъв път ще поеме продукцията – бляскав мюзикъл или суров екшън.

За всички, които не си спомнят ъгловатия рисунък на анимационния „Херкулес“, ето как Фил (с гласа на Дани де Вито) се съгласява да тренира кльощавия младок, а после може и да хвърлите око на и на трейлърчето от близкото минало.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *