Тези дни получихме една интересна новина, в която са „забъркани“ всеобщият (и абсолютно личен) любимец Том Хидълстън и компанията Eleven, продуценти на сериозния Netflix-ски хит „Sex Education“. Фактите говорят – обърнали сме внимание на тийнейджърската поредица само по време на подготовката и в началото на миналата година, когато се появи първият сезон с абсолютно чаровния герой на Ейса Бътърфийлд и потискащо готината му майка (и секс-гуру!) – в ролята Джилиън Андерсън. Това не пречи на почитателите на британски поредици, които често притежават премерени дози сарказъм и чувство за хумор, да са изгледали (може и на веднъж) всичките 16 епизода, въпреки разтеглянето на малко скучновати (за по-възрастните) теми, свързани с първите тръпки на младежите в гимназия, скътана в живописна планинска местност…

Всъщност подтекста на този въз-дългичък увод е, че имаме вяра в хората, които знаят какво искат да правят – и как да го направят качествено. Пък и са си избрали великолепен актьор за новата телевизионна авантюра.

Може би след като се поосвободи от образа на пакостливия бог Локи, превърнал се във вселенски хит след появата си във филмите на Marvel, Том Хидълстън ще участва в поредицата „White Stork“. Според Variety този мини-сериал е създаден и написан от Крис Дънлоп („Jericho“), а режисьор ще бъде Кристофър Найхолм (отговорен за първата половина на поредицата „Taboo“ с Том Харди). Първоначално проектът е бил разработен под „покровителството“ на AMC под името „Spadehead“, а в момента описанието за него е „политически трилър, в който парламентарната кариера на политика Джеймс Купър е застрашена от сериозно проучване на миналото му, което ще разкрие поредица от опасни тайни“. И разбира се, ролята на Купър е поверена на Хидълстън!

Инстинктивно се сетихме за това какъв невероятен дует направи той с Хю Лори и с помощта на брилянтната режисура на Сузане Биер в „The Night Manager“. Няма да имаме нищо против, ако очакванията ни към 10-те епизода на „White Stork“ (пък и резултата!) напомнят с нещо пресъздаването на историята на Джон Льо Каре. Както споменахме, няма причина да очакваме новата поредица по Netflix преди появата на Локи по Disney+, което се очаква да стане по някое време през 2021 година. И дори не е нужно да досаждаме с репликата „нямаме търпение“, нали?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *