Минаха точно пет години от премиерата на любимия ни „Лудия Макс: Пътят на яростта“ и по този повод се появяват всякакви статийки, задкулисни снимки в Инстаграм акаунта на Чарлийз Терън и една чудесна история в New York Times, която искрено препоръчваме на всички, разказваща невероятно трудния процес, който в крайна сметка ни донесе шедьовъра, в който преди пет години се влюбихме. Също по този повод обаче разни хора интервюират режисьора Джордж Милър и той вече официално обяви, че започва работата по нов филм в поредицата, фокусиран върху Фюриоса.

В края на март ви разказахме, че Милър интервюира актриси за ролята на младата Императрица и на върха на списъка е Аня Тейлър-Джой. Тогава това бяха просто обсъждания и спекулации, но сега вече Милър съвсем официално говори за проекта и че ще започне да го снима, след като приключи с „Three Thousand Years of Longing”, който трябваше да влезе в продукция по-рано тази година.

john-seale-mad-max-20200516

Още по-хубавото обаче на официалното изказване на Джордж Милър е, че той ще събере голяма част от екипа, който постигна монументалното постижение преди пет години, въпреки всичките перипетии. Една от най-добрите новини е, че вече полу-пенсионираният оператор Джон Сийл ще се завърне за предисторията. Визуалният стил на „Пътят на яростта” без никакво съмнение е от най-важните причини за успеха на филма, така че без оператора нещата щяха да изглеждат една идея по-малко оптимистични. Сийл споделя:

В годините след „Пътят на яростта“ имах много страхотни предложения за работа, но отказах всичките. Докато снимахме филма бях казал на Джордж, че който и да се обади, ще му кажа, че съм се пенсионирал. Ако той се обади, ще му кажа да отидем на обяд. Седем години по-късно, той се обади.

Другото, което много ни радва, е, че филмът за Фюриоса не е някаква хрумка, породена от огромния успех на филма, замислена в опит да се капитализира за допълнителна печалба. Джордж Милър и завръщащият се сценарист Ник Латурис всъщност са написали сценария още преди снимките по „Пътят на яростта” да започнат, само с идеята да помогнат на Чарлийз Терън да разбере героинята си, да знае миналото ѝ и какво я е направило такава, каквато я виждаме във филма.

Милър също така споделя, че се е замислил дали има как самата Терън отново да влезе в ролята, но признава, че „въпреки огромното постижение на „Ирландецът“ (в дигиталното подмладяване), все още го има ефектът „uncanny valley“ (когато подсъзнанието ни осъзнава, че нещо не е наред и това го дразни)“. Съгласни сме с Милър, че подмладяващата технология в „Ирландецът“, колкото и да беше интересна, всъщност беше една от най-слабите страни на филма. Младата актриса, която той ще кастне, била тя Тейлър-Джой, Джоди Коумър („Killing Eve”), за която също се носят слухове, или дори някоя напълно непозната актриса, ще има далеч повече способности да предаде множеството сложни емоции, през които без съмнение ще видим Фюриоса да преминава.

Стискаме палци на жената, която ще влезе във впечатляващите обувки на Чарлийз Терън като Фюриоса, и можете да сте сигурни, че ще следим за новини около проекта със зорко око, когато и да започне продукцията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

    1. Съгласен. Нямам нищо против какъвто и да е проект в Max-вселената, но при положение, че и Харди и Терон са на линия, за къв *** Милър ще прави стъпка назад и ще обяснява неща. После ще реши да прави sequel на Fury Road, но дотогава ЕГН-то ще пречи на всички. И все пак – чакам с интерес. Дано се получи добре.

  1. Ама винаги почват нещо ново на обратно в тази част Харди ще участва ли, друг ли и след това чак продължение със същите лица…?!

  2. И аз съм на мнение, че продължение на историята от Пътят на яростта, би било по-добрият вариант, но дано пък Милър и екипът му са ни подготвили също толкова високооктанов екшън спектакъл, като в предната част. Надявам се Том Харди да направи епизодична поява, за да не се превърне целият филм в твърде феминизиран и да се знае, че Лудият Макс, все още е в играта.

    1. В Пътя на Яростта подходът на Милър Макс да бъде сведен до страничен участник в събитията за мен бе неочакван и доста приятнен. Това което не ми хареса обаче е Том Харди, който определено няма харизмата на Мел и малко ми се разминаваше с образа изграден предишните три филма. Като Милър е решил, че филмите няма да следват някаква времева кохерентност, защо да не се подходи ала-Бонд, щом Чарлийз Терън също няма да бъде част от филма? Участието на Лудия Макс е неизбежно и би било готино да бъде изигран от друг актьор, та дори някой по-възрастен, като по този начин се затвърди загатнатата митологизацията на образа.