Напоследък се насъбраха доста новини за предстоящата стрийминг платформа Quibi (последно за „50 States of Fright“ на Сам Рейми, но вече са безкрайно много) и нищо чудно – премиерата почти дойде и не спират да валят трейлъри за различните заглавия, които ще се опитат да се възползват от факта, че половината свят е затворен вкъщи, и да превърнат Quibi в нещо повече от любопитен експеримент. Дали платформата и нетипичният ѝ формат от кратки епизоди, оптимизирани за телефон, ще се окаже хит, ще потъне бързо в забвение или действително ще е последният пирон в ковчега на качественото кино (съмняваме се, но така пророкуват доста хора) – тепърва предстои да разберем.

Засега обаче е ясно, че в Quibi са вложени доста средства, които са привлекли и доста таланти, известни имена и познати лица. Сред тях са и Дейн ДеХаан и Майка Монро, които можем да видим в тийзъра на сериала „The Stranger“. Единственото, което ви трябва да знаете за „The Stranger“, е, че Монро качва в колата си ДеХаан, който играе психопат (естествено), твърди, че току-що е убил човек и ще убие и нея, ако не му разкаже „страхотна история“. Малко очевидно като за старта на Quibi – „on the nose“, както се казва отвъд океана, но въпреки това подобаващо.

https://www.youtube.com/watch?v=H6MNAQIHs2Q&feature=emb_logo

Засега изглежда доста приятно, но няма как да избягаме от притесненията как ще се развие историята е този нов формат, дали ще успее да задържи вниманието ни и дали в крайна сметка ще си заслужава вложеното време, било то и на отрязъци по десетина минути. От друга страна, падаме си по психологични трилъри и нямаме нищо против да видим една съвременна Шехерезада, особено след като я играе Майка Монро. А Дейн ДеХаан… какво да кажем за него?! Сигурни сме, че е много симпатичен човек, има вече неколкократно доказан актьорски талант и му пожелаваме дълга и разнообразна кариера, ама няма как да отречем, че психопатските роли най му лепват.

Сценарист, продуцент и режисьор на „The Stranger“ е Вийна Сууд („The Killing“ , „The Salton Sea“, „Seven Seconds“), а в главните роли са Майка Монро, Дейн ДеХаан и Аван Джогиа.

Очакваме премиерата през април по Quibi.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments