Не сме сигурни вие как се чувствате по въпроса, но на нас упорито не ни омръзва да гледаме истории за красиви млади хора, които се обичат страстно, но не особено сполучливо. Интересът ни се засилва още повече ако тези истории са базирани на световен бестселър, а режисьорът е творец с множество международни награди и номинация за „Оскар“.

Normal People“ („Нормални хора“) е вторият роман на 29-годишната ирландска писателка Сали Руни, която бързо се превръща в един от гласовете на своето поколение. Критиците определят прозата ѝ като обрана, но тотално поглъщаща, а персонажите ѝ са комплексни и въплъщават едновременно апатията и желанието за близост, характерни за нашето време.

Главните герои Мариан (Дейзи Едгар-Джоунс) и Конел (Пол Мескал) започват връзка, която прекъсват и подновяват в продължение на години – от гимназията в малкия град до момента, в който и двамата са студенти в Дъблин. Всичко започва тайно, защото семействата им принадлежат на различни социални кръгове, а динамиката в отношенията им се променя постоянно – обичат се, не се обичат, но винаги се връщат един към друг.

Вижте трейлъра:

Съвременните ирландски Ромео и Жулиета успяват да намерят път един към друг, но обществото и очакванията на близките им не могат да бъдат преодолени лесно. Сексуалната връзка на Мариан и Конел е изключително силна и е предадена супер достоверно, но от видяното става ясно, че са намесени истински чувства. Дейзи Едгар-Джоунс и Пол Мескал стоят чудесно заедно на екран и са едновременно привлекателни и средностатистически млади хора – чудесен кастинг, който позволява по-лесната ни идентификация с героите. Предвид успеха на книгата очакванията ни са големи и ако няма драматургични залитания към мелодрамата, сериалът има шанса да се превърне в хит.

Някои от 12-те епизода на „Normal People“ са режисирани от ирландеца Лени Ейбрахамсън, който получи номинация за „Оскар“ за режисурата си на „Стая“ през 2016 г., но още преди това беше един от интересните съвременни кино творци с филмография, включваща „Адам и Пол“ (2004), „Гараж“ (2007), „Франк“ (2014) и др. Сценарият е на Сали Руни, Алис Бърч и Марк О‘Роу.

Normal People“ („Нормални хора“) е копродукция на Hulu и BBC. Премиерата му ще бъде на 29 април.

normalni-hora-korica-20200401

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *