Тук е, наистина е тук! Дългоочакваният трейлър на филма за Ал Капоне „Capone” (доскоро известен като „Fonzo“), който чакаме от 2018, е вече факт и съвсем скоро ще имаме възможност да гледаме и самата продукция. Случвали се и хубави неща по време на карантина!

Ще удължим малко съспенса, защото какво е още един абзац в сравнение с цялото чакане? За който не знае, става въпрос за филма, в който ненадминато прекрасният Том Харди играе най-известния гангстер на XX век – Ал Капоне. Разбира се, има много екранизации, които са ни показвали Капоне, най-вече в периода на Сухия режим в Америка. Тук интересното е, че става дума за един доста по-късен етап в живота на контрабандиста – след като той е излязъл от затвора, а нелекуваният му сифилис го е докарал до деменция, заради която той не може да си спомни къде е заровил голяма сума пари. ФБР обаче подозират, че цялата работа с деменцията е просто постановка, за да не се доберат те до мангизите.

Вижте трейлъра сега:

Безобразно много ни кефи, че трейлърът очевидно знае каква е причината да сме толкова развълнувани за този филм. Да, историята е интересна, но Том Харди е причината да драпаме от нетърпение. Поредната роля, в която той ще използва гласа си, въпреки че е възпрепятстван от някаква преграда – досега често бяха маски, сега е незагасваща пура. Заради това знание, трейлърът стига до средата, преди да ни даде да чуем гласа на Харди. А междувременно ни показва проблясъци от все по-откачени кадри, за които не знаем дали се случват в реалността на филма или са част от заминаващия си мозък на Капоне. Нямаме търпение да разберем!

Ето го и официалния синопсис:

Като някогашния безскрупулен бизнесмен и контрабандист, управлявал Чикаго с железен юмрук, Алфонз Капоне е бил най-известният и страховит гангстер от американските легенди. На 47-годишна възраст, след почти десетилетие в затвора, деменцията разлага ума на Капоне и миналото му се превръща в настояще. Ужасяващи спомени от миналото му, изпълнено с насилие и брутализъм, се наслагват в съзнателната му действителност. Докато прекарва последната година от живота си, заобиколен от семейството си, а ФБР чака в засада, болният патриарх се опитва да си припомни локацията на милиони долари, които е скрил някъде в имота си.

Capone” е режисиран и написан от Джош Транк, режисьора на чудесния „Хроники”, който имаше много известно пререкание със студиото на предишния си проект – крайно не-чудесния „Фантастичната четворка”, тъй като те изкараха монтаж на филма, който Транк въобще не е одобрил. Заради това и той пуска трейлъра на „Capone” в социалните мрежи с многозначителния коментар „My cut!”, което също много ни радва.

В главните роли на Том Харди партнират Линда Карделини, Кайл Маклоклан, Мат Дилън и Ноел Фишър.

Докато все още се обсъжда дали „Capone” да се появи в киносалоните по-късно тази година, филмът първо ще дебютира на VOD на 12 май. Не остана!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Харди направи зашеметяваща двойна роля в Legend. Изглежда тук ще достави отново. Не всеки генгста шоколад е произведен от “Скорсезе ООД” 😉