Трилърът „Easy Money” най-сетне ще излезе на екран в Щатите, с афиширано одобрение на Скорсезе (както личи от плаката) и с The Weinstein Company зад гърба си. Филмът е дело на Даниел Еспиноза – шведския режисьор, направил „типичния” „Секретна квартира”, по едноименния „черен роман за Стокхолм” на Йенс Лапидус.

Разказът проследява един шофьор на такси (Джоуел Кинеман), който се оказва въвлечен в нарко-история. Появил се на екран в Швеция още през януари 2010 година, филмът предизвика вълнение сред зрителите, а изпълнителят на главната роля беше „лапнат” от телевизионния щатски бизнес за поредицата „The Killing” и го поставиха начело на „рибуут”-а на „Робокоп”.

Шведският екшън обаче вероятно ще върви със субтитри – може би затова на зрителя в Щатите му е нужна „перпоръката” на Скорсезе. Вижте за какво иде реч.

Подробностите около сюжета включват любовна история на куул-момчето Йохан с богата наследница, и за да поддържа статуса си на заможен безгрижник, героят на Кинеман се поддава на изкушения в криминалния свят. В същото време беглецът-емигрант Жорж се крие и от полицията, и от сръбската мафия и се надява сериозна пратка кокаин да го избави от мисъл за бъдещето. Мрадо е длъжен да се справи със „служебните” си задачи в подземния свят, но изведнъж се оказва, че в същото време трябва да се грижи за малката си дъщеря. Съдбите на тримата мъже се заплитат в драматична битка на живот и смърт.

Easy Money” излиза на екран отвъд Голямата вода на 11 юли. Ролите са разпределени между Джоуел Кинеман, Матиас Падин Варела, Драгомир Мръсич, Лиза Хени, Деян Чукич, Аника Уитъмбъри, Леа Стоянов и Фарес Фарес. Режисьор е Даниел Еспиноза, по романа на Йенс Лапидус, със специалната препоръка на Мартин Скорсезе.

Easy Money

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *