Андре Овредал в компанията на трилогията „Страшни приказки за мрачни вечери“
Андре Овредал в компанията на трилогията „Страшни приказки за мрачни вечери“

Scary Stories to Tell in the Dark“ беше неочакван хит за Paramount през миналата година и съвсем закономерно те са започнали да се оглеждат за евентуално продължение. Филмът успя да си спечели малко над сто милиона долара при близо 25 милиона бюджет, което си е доста добро представяне за PG-13 ориентиран хорър.

Кадър от филма „Scary Stories to Tell in the Dark“ (2019)
Кадър от филма „Scary Stories to Tell in the Dark“ (2019)

Припомняме ви, че „Scary Stories to Tell in the Dark“ е базиран на поредицата книги на писателя Алвин Шварц и илюстратора Стивън Гемъл. В България също можете да ги намерите под името „Страшни приказки за мрачни вечери“ и с логото на издателство „Сиела“. Вътре имате възможност да прочетете най-разнообразни кратки разкази на различни тематики, с които да плашите приятелите си вечерно време пред камината.

Гийермо дел Торо в компанията на своите любими твари
Гийермо дел Торо в компанията на своите любими твари

Режисьорът на първия филм Андре Овредал се завръща за продължението, което отново ще бъде по идея на Гийермо дел Торо, който на този етап не е ясно дали ще поеме ролята и на изпълнителен продуцент. Дан и Кевин Хейгеман („Лего: Филмът“) за втори път ще се погрижат за сценария. За момента няма информация кои истории ще бъдат включени във финалния филм, както и дали ще се използва отново мистерията около дневника на Сара Белоус, който определя съдбата на героите. Трите оригинални книги съдържат достатъчно материал и сме сигурни, че дел Торо и братя Хейгеман разполагат с богато количество идеи, с които да работят.

Една от чудесните илюстрации на Стивън Гемъл
Една от чудесните илюстрации на Стивън Гемъл

Scary Stories to Tell in the Dark“ успя да покаже едни наистина чудесни чудовища, буквално изкарани от илюстрациите на Стивън Гемъл, и се надяваме, че вторият филм ще продължи тази прекрасна традиция. Проектът все още е в много ранен етап на разработка, но ние със сигурност ще следим бъдещето му развитие. През това време може да намерите всичко за първия филм в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Първият беше ОК, дано с втория да им се получи още по-добре. Има хляб в поредицата – просто трябва още малко “месене” и ще стане култ.

  2. Първият филм беше приятен, така че палци горе за идеята за sequel, че защо не и за trilogy 🙂