През есента на 2017 се появи първото обвинение в сексуален тормоз срещу Кевин Спейси, последвано от лавина от обвинения и последствия. Снимките на биографичния филм за Гор Видал, в който той изпълняваше ролята на прочутия писател, бяха прекратени. Netflix взе решение „House of Cards“ да продължи без него и управлението над Белия дом да поеме неговата екранна съпруга Клеър Ъндърууд, изиграна от Робин Райт. Ридли Скот тотално премахна присъствието на Спейси във филма си „Всичките пари на света“, където трябваше да го видим като някогашния най-богат човек на света Пол Гети. Скот презасне сцените му с Кристофър Плъмър, който за ролята си спечели номинация „Оскар“ за поддържаща роля. Филмът не се оказа нещо специално, но ви препоръчваме да изгледате новия сериал на същата тема, озаглавен „Trust“ с Доналд Съдърланд и Хилари Суонк, в който режисьорски е намесен Дани Бойл.

Чудехме се дали все пак ще видим Кевин Спейси отново на голям екран и сега научаваме, че ни очаква нов филм с негово участие – „Billionaire Boys Club“. Филмът е римейк на телевизионен филм от 1987 г. и е вдъхновен от действителни събития. Спейси, за втори път след „Зад волана“, ще си партнира с Ансел Елгорт, участват още Тарън Еджъртън („Kingsman: Тайните служби“), Ема Робъртс, Били Лурд, Кари Елуейс и Суки Уотърхаус. Вижте първия трейлър:

Изглежда свежо, но и като филм, който спокойно може да гледаш веднъж и да забравиш. Подобно на „Вълкът от Уолстрийт” на Мартин Скорсезе и „The Wizard of Lies“, „Billionaire Boys Club“ разглежда финансовите схеми, които превръщат техните ръководители първо в безобразно богати хора, но след това ги сриват и разоряват. Филмът разказва за реална инвестиционна група в Лос Анджелис, основана през 1983 г. от Джоузеф Хенри Гъмски („Джо Хънт“) – ролята е поверена на Елгорт, а виновникът за споменатото разоряване е Рон Левин (Спейси). През 1984 г. Левин е убит, а Хънт е един от няколкото мъже, обвинени в убийството, и до днес излежава доживотна присъда.

billionaire-boys-club-img02-020180611 billionaire-boys-club-img03-020180611 billionaire-boys-club-img04-020180611

Режисьор и сценарист на „Billionaire Boys Club“ е Джеймс Кокс, а в главните роли са Ансел Елгорт, Тарън Еджъртън, Кевин Спейси, Ема Робъртс, Били Лурд, Кари Елуейс, Суки Уотърхаус и други.

Премиерата е 19 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments