Толкова малко се оказват напоследък новините за нови проекти, които се очаква да стартират, че ги третираме като „чудо“. Ще ни простите известното преувеличение, но при спрелите в момента машини на много на брой индустрии (не само киното), решението на Джейми Фокс и партньорите му да обявят режисьорски проект е доста „чудно“ – от една страна дава надежда за нормализиране на обстановката, от друга пък изглежда като дързък ПР-ски ход, за да се заговори за „When We Pray“. Не че някога Фокс е страдал от липса на внимание, но в нормални времена ако се спомене филм, посветен на християнската вяра, новинарският поток (с основание) би го подминал с пренебрежение.

Бъдещата история ще разказва за двама братя, които стават пастори на две църкви в една общност. Единият успява да развие нещата до високо-технологична мега-структура (която очевидно има и сериозни приходи), докато другият следва пътя на смирението и скоро се оказва, че неговото начинание залинява и – разбира се – има нужда от финансова подкрепа. Все още не е ясно дали самият Джейми Фокс няма да поеме някоя от ролите на пасторите – ще ни изкефи, ако се окаже, че братята са близнаци и той ще се нагърби, освен да режисира, и да изиграе и двете роли! Но това е само наша спекулация!

Сценарият е дело на самия Фокс в партньорство с Доналд Рей „Спийди“ Калдуел. Продуценти са независимите компании Cinema Libre Studio и базираната в Хонконг Fight to Fame Films. Според Deadline, Родни Мейсън от Fast Mouse Films ще бъде изпълнителен продуцент на тази независима авантюра, чиито снимки се очаква да започнат преди края на годината, като бюджетът ще бъде по-малък от 5 милиона долара. Любопитно е, че дебютният режисьорски филм на обичания и уважаван актьор „All Star Weekend“ в момента е във фаза пост-продукция – и Джейми е решил веднага да се захване със следващия. Очевидно се чувства удобно в режисьорския стол…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *