Последният път, в който гледахме двама от любимите ни актьори – Майкъл Кийтън и Станли Тучи, заедно в един проект беше безгрешният „Спотлайт“. И докато ни е доста трудно да разберем защо и двамата не са по-големи звезди, макар и двамата да получават единствено хвалебствия от критиката, ние си знаем, че са ни любимци и ще си струва да бъдат гледани в каквато и история решат да споделят с публиката.

Този път въпросната история, по модела на „Спотлайт“, е изключително трудна тема за разискване особено в американското общество – последствията от смъртоносната терористична атака на 11 септември. Майкъл Кийтън ще изиграе Кенет Файнбърг – адвокат, наложен с ужасяващата задача да разпредели по колко пари в компенсация трябва да бъдат дадени на семействата на жертвите на терористичния акт. Станли Тучи пък ще изиграе обществения организатор, чиято съпруга е загинала в трагичните събития, който се бори за собственото си правосъдие и за това други хора да получат (очевидно недостатъчна) компенсация.

Филмът недвузначно се нарича „Worth“ и е базиран на мемоара на реалния Кенет Файнбърг „What Is Life Worth?“. Адаптираният сценарий е дело на Макс Боренстийн, който до сега се хвали само с блокбърстъри за чудовища като „Конг: Островът на черепа”, което не би ни вдъхнало огромно доверие, ако не знаехме, че сценарият на „Worth” е бил включен във всеизвестния „Черен списък“ през далечната 2008 г. От тогава наистина мина много време, което обикновено не вещае добре за много филми, но решаваме да сме оптимистично настроени и да предположим, че забавянето по-скоро се дължи на нежеланието из американските среди да се направи филм за последствията от 11 септември, който вероятно не е много ласкаещ за правителството.

Вижте трейлъра сега:

Вярно е, че трейлърът не представя филм, който ни изглежда изключително иновативен или нестандартен. Въпреки това вярата ни в Кийтън и Тучи е огромна и смятаме, че те винаги си струват гледането, а и нямаме никакво съмнение, че ще успеят да представят двете страни на аргумента и ще успеят да ни накарат да съчувстваме и на двамата герои, макар и първоначално да изглежда, че единият е „по-прав“ от другия.worth-netflix-poster

Worth” е режисиран от Сара Коланджело („Little Accidents “, „The Kindergarten Teacher”). В главните роли ще видим Майкъл Кийтън, Станли Тучи, Ейми Раян, Тейт Донован, Марк Мерън и Лора Бенанти.

Филмът ще бъде пуснат в Netflix на 3 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *