Логично би било, след като наближава премиерната седмица на „The Water Diviner”, да се появи поне още един трейлър на филма. Но не би. Може пък да са решили, че първият си е ок (той наистина е доста „разказвателен”) и не е нужно да пренареждат кадри, само и само за да изкарат още едно рекламно видео. Подобни съображения ни спираха да ви представим два филмови откъса от режисьорския дебют на Ръсел Кроу, но вече им е (крайно) време.

Както вече знаете, сюжетът на филма е изграден около историята на един австралийски фермер (в главната роля – самият Кроу), който четири години след битката при Галиполи по време на Първата световна война, заминава за Турция за да търси синовете си, които са изчезнали по време на военни действия.

Допада ни атмосферата, която може да се долови и от трейлъра, и от двата откъса. Ако мистър Кроу наистина е подходил към режисурата с професионален стремеж към перфекционизъм, с който обикновено изгражда ролите си, ще очакваме важен и интригуващ филм, който определено не бихме пропуснали.

Напомняме, че сценарият е дело на двама австралийски телевизионери – Андрю Найт и Андрю Анастасиос, а на екрана ще видим и актьорите Олга Куриленко (като собственичката на хотела, в който отсяда героя на Кроу), Джай Кортни, Стив Бастони, Изабел Лукас, Райън Кор, Майкъл Дорман, Дилън Джорджиадис, Деймън Хериман, както и Йълмаз Ердоган („Имало едно време в Анадола”) и Чем Йълмаз („Hokkabaz”).

Премиерата на филма е едновременно в Австралия, Нова Зеландия и Турция на 26 декември. След това от януари до първата седмица на месец май са планирани дати за разпространение в много европейски страни, Тайланд, Малайзия, Бразилия и Щатите (показ в ограничен брой киносалони от 24 април).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ти пък като някаква черна станция, ходиш и го посочваш. За такива лоши неща не се говори. 🙂 🙂

  2. На кого беше нужна тая фалшива пустинна буря? :/ Хубаво, че Кортни носи мустак, че да му скрие поне малко тъпата физиономия. Нямам големи очаквания за филма.