Все още не сме много сигурни какво точно ще представлява стрийминг платформата Quibi, която предстои да бъде пусната на 6 април, от гледна точка на художествените проекти, които обявяват. Засега знаем, че това е платформа, ориентирана към млада аудитория, която е замислена да има съдържание „на малки хапки” – между 4 и 10 минути, еднакво удобно за гледане и на хоризонтален, и на вертикален екран на мобилно устройство.

Какво значи това обаче за новия филм на Антоан Фукуа, който ще дебютира именно в платформата на Quibi? От напрегнатия трейлър на „#FreeRayshawn”, който можете да видите по-долу, филмът ни изглежда като доста типичен проект за Фукуа и сам по себе си ни се струва привлекателен. Има стабилна доза напрегнат екшън, както и ясен фокус върху наболели теми в американската действителност като отношението на полицията към черните мъже, проблемите на ветераните с реинтеграцията в обществото и механизмите на медийната сензация.

Кастът освен това също е впечатляващ – в главните роли са Стефан Джеймс (“If Beale Street Could Talk”) като млад ветеран, завърнал се от война, който е принуден да се барикадира в апартамента си, когато полицията тръгва по петите му за престъпление, за което той казва, че те самите са го накиснали. Лорънс Фишбърн пък играе добронамереният полицейски медиатор, който се опитва да овладее ситуацията.

Вижте трейлърът сега:

Някои източници наричат „#FreeRayshawn” филм, други – сериал, а трети „film in chapters”. С кадрите, които виждаме да използват графики на социални мрежи си представяме, че сигурно проектът ще се развива някак поетапно, проследявайки развитието на ситуацията, както от гледна точка на замесените герои, така и от страна на околните наблюдаващи, анонимната интернет маса, която обожава такъв тип сензация.

Скептично сме настроени, разбира се, защото не знаем как разкъсване на малки парченца би се отразило на изграждането на напрежение, което ще бъде доста важно за този филм. В същото време обаче идеята ни се струва изключително любопитна, а талантът зад и пред камера – достатъчно установен, така че да сме сигурни, че ще си струва да го пробваме, пък дори и само за да можем после авторитетно да казваме, че е поредната интернет простотия, която няма артистични качества.

плакат

#FreeRayshawn” е режисиран от Антоан Фукуа („Тренировъчен ден”, „Закрилникът”, „Обратен гард”) и написан от Марк Маурино.

Платформата Quibi ще бъде пусната на 6 април, а „#FreeRayshawn” ще бъде пуснат по-късно същия месец.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нещо взе да ми писва от подобни пинизи. Дано Фишбърн е на ниво.