Вторият сезон на „The Mandalorian” е още далече, но са неведоми пътищата на зрителския интерес, подклаждан от студиото-гигант и дъщерните му платформи. Преди часове беше известено ексклузивно през Slashfilm, че нов любим герой на феновете (ако са останали…) на „Star Wars“ ще бъде включен в поредицата – за първи път персонаж от анимациите „Clone Wars” и „Rebels” ще бъде включен в игрален междузвезден сюжет. Това е Асока Тано и в нейната роля ще влезе Розарио Доусън.

Дебютът на Тано е в „Star Wars: The Clone Wars”, който се излъчва в продължение на шест сезона по Cartoon Network, а седмият беше „преместен” на Disney+. До момента героинята е озвучавана от Ашли Екстайн, като всички са наясно, че тя е падуан на Анакин, а когато учителят й тръгва по пътя към Тъмната страна, това провокира преосмисляне на всичко, което е научила, и тя постепенно се превръща във важен персонаж в паралелната, рисувана вселена на Star Wars.

Може би ще е интересно как Асока Тано ще се вклини в сюжетна линия, която се случва след „Завръщането на джедаите” – известен брой години след времето на действие в анимациите. Очевидно героинята е любимка на един от създателите на новата игрална поредица – Дейв Филони и той е изнамерил начин как да разнообрази пейзажа и да привлече повече зрители за игралната поредица.

Създаден от Джо Фавро и Филони, „The Mandalorian” се сдоби с неочаквана популярност, като се имат предвид негативните коментари на огромна част от феновете на Star Wars по адрес на последните епизоди от оригинално-замислената трилогия… В главната роля е Педро Паскал – ловец на глави, който решава да се грижи за малкото, чаровно същество от народа (и с част от способностите) на Йода. Очаква се във сезон 2 да видим отново Джанкарло Еспозито и Джина Карано.

Забавната част в новината е, че твърдението на Slashfilm е как са получили потвърждение от два източника, но след това са се обърнали за коментар към Lucasfilm и към представителите на Доусън, но и от двете посоки не са получили коментар – нито потвърждение, нито отрицание на информацията, просто не са отговорили. Но, както казахме вече – до октомври има много време, ще видим как ще се развият нещата… Ще (се опитаме да) ви държим в течение на промените!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *