Ако някога ви се е искало просто да зарежете всичко и да избягате от проблемите и страховете си, имаме точния сериал за вас. Все пак често е по-здравословно да изживеем фантазиите си чрез вълнуващ кино или телевизионен продукт, отколкото наистина да ги осъществим. А във времена като сегашните, когато бягството от реалността е абсолютно невъзможно, всички имаме нужда от душевен ескапизъм.

Продуциран от феноменалната Фийби Уолър-Бридж и нейната творческа партньорка Вики Джоунс, която е и сценарист, „Бягай“ („Run“) разказва за двама бивши любовници – Руби (Мерит Уивър) и Били (Донал Глийсън), които решават да осъществят пакт, сключен преди почти две десетилетия.

Ако това описание ви се струва тривиално и бедно на предпоставки за напрежение, динамика и неочаквани обрати, ви предлагаме поглед към първия тийзър, който отразихме преди месец, вече с български субтитри:

https://www.youtube.com/watch?v=j8X2gsxg5Cw

Нашият интерес определено беше събуден не само заради творческия екип, но и защото мотивите на Руби и Били да оставят всичко и да се срещнат могат да бъдат най-различни. Въображението ни се развихри и се надяваме житейските им истории да са толкова интересни, колкото неясните им на този етап мотиви намекват. Вече разполагаме с пълен трейлър, който потвърждава обещанието за изненади и открехва още малко вратата към това, което предстои да гледаме. Вижте го:

https://www.youtube.com/watch?v=x9gnW8TAP2U

Химията между Уивър и Глийсън е все по-наелектризираща и новите кадри показват, че чувството за хумор също ще бъде на ниво. Изглежда Били има изключително успешна кариера, която, поне на пръв поглед, е странно че изоставя. Полицейските сирени и раницата пълна със зелени пачки пък вдигат залозите и гарантират, че това странно бягство ще е всичко друго, но не и скучно. Криминалният елемент е умело преплетен с любовната нишка и не е ясно каква роля играят чувствата в решението на героите да тръгнат на своето приключение. Използват ли се взаимно или става дума за истински романс?

С две награди „Еми“ и номинация за „Златен глобус“, Мерит Уивър е една от най-интересните актриси, работещи в момента. Донал Глийсън пък доказа, че е супер многолик с чудесни превъплъщения в романтични комедии („Въпрос на време“), независими хитове („Ex Machina: Бог от машината“) и свръх популярни блокбастъри („Междузвездни войни“). Когато артисти с такъв потенциал се съберат в общ проект, няма как да не го очакваме с повишено внимание.

Премиерата на „Бягай“ (‚Run“) за България е 13 април по HBO GO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Какво значи бягат, къде бягат, не може да бягат а да си стоят в къщи…Има карантина, никакво бягане, у дома!

  2. Жалко, че в SW Донал Глийсън беше така пропилян и окарикатурен.