Често интересът, който изпитваме към нов телевизионен проект, е провокиран не толкова от индивидуалните му качества, колкото от намесата на творец, когото наистина уважаваме. В последните няколко години мултиталантливата Фийби Уолър-Бридж се превърна в име, което гарантирано приковава вниманието. Ако все още не сте дали шанс на „Fleabag“, който ѝ донесе четири награди „Еми“ или на другия ѝ безапелационен хит „Убивайки Ийв“ (с 9 награди „Еми“), може би поне до вас е стигнала новината, че Уолър-Бридж е част от сценарния екип на 25-ия Бонд филм „Смъртта може да почака“. Всичко това доведе до сделка за дългосрочно партньорство с Amazon Studios на стойност 20 милиона долара и превърна тази висока забавна жена в сензация.

Време е за най-новото от избраницата на Мартин Макдона – предстоящият „Run“ на HBO, на който тя е изпълнителен продуцент. Тук сценарист е Вики Джоунс, с която Уолър-Бридж създава сценичния предшественик на „Fleabag“ и работи по „Убивайки Ийв“. Били (Донал Глийсън) и Руби (Мерит Уивър) са бивши гаджета, които не са се виждали от завършването на университета преди 17 години. Още тогава двамата сключват следния пакт: ако единият изпрати съобщение на другия с текст “run“ и получи същия отговор, това означава, че трябва моментално да оставят това, което правят, и да се срещнат на точно определен влак. Идеята е да пътуват заедно из Америка. Вижте трейлъра:

https://www.youtube.com/watch?v=_jwEiXdJGKM

Очевидно импулсивното съобщение, довело до среща между двамата, заварва Били и Руби в ситуации, от които им се е искало да избягат, но това е само загатнато. Чувството за хумор изглежда обещаващо, действието – супер динамично, и има предпоставка за качествени неочаквани обрати. Въпреки че този трейлър е по-скоро тийзър и не можем да извлечем кой знае колко информация от него, със сигурност има екранна химия между Глийсън и Уивър, което е едно отлично начало. Засега Уолър-Бридж не е разочаровала с избора си на проекти, затова оставаме положително настроени и към този любопитен жанров хибрид (романтична комедия-трилър?). Вярно е, че никога не е късно да станеш за резил, но тук, поне на този етап, не усещаме такъв вайб.

Освен Джоунс и Уолър-Бридж, в продуцентския екип са още Оливър Роскил, Емили Лео и Кейт Денис, която е режисьор на пилотния епизод. Премиерата на „Run“ ще бъде на 12 април по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *