Накратко: преди няколко дни видяхме постер и снимки от очаквания с огромно нетърпение от нас „Saint Maud”, но пропуснахме да отбележим появата на новия му трейлър, който циментира усещанията ни, че хорър филмът на A24 ще се нареди достойно до другите жанрови бижута на студиото „Вещицата”, „Hereditary” и „Midsommar”.

Припомняме, че „Saint Maud” е определян като „смразяващ и смел оригинален поглед към вярата, лудостта и спасението в един западащ свят“. В центъра на историята е Мод (Морвид Кларк) – силно набожна медицинска сестра, обсебена от идеята да спаси душата на умираща от рак пациентка, за която наскоро е поела грижи. Вярата, разумът и възприятията за реалност на Мод ще бъдат подложени на изпитание, когато мрачни сили от греховното минало на младата жена заплашват да сложат край на святото ѝ призвание.

Вижте новия трейлър.

Освен, че имат страхотни филми, A24 знаят и как да правят трейлър. Ще се повторим като кажем, че очакваме „Saint Maud” с огромно нетърпение – рекламите изглеждат страхотно, историята звучи повече от обещаващо, а фестивалните отзиви са отлични. Жалко само, че няма да имаме шанс да го видим на голям екран. Няма ли да е чудесно, ако A24 се сдобият с официален дистрибутор за България? Отправете една молитва към личния ви Бог. Ако стане, ще почерпим.

Режисьор и сценарист на „Saint Maud” е Роуз Глас, която прави пълнометражния си дебют. В ролите са Морвид Кларк, Дженифър Или, Лили Фрейзър, Лили Найт, Търлог Конвъри, Маркъс Хътън и др.

Премиерата е на 3 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment