Нов ден – нова порция новини за хорър ентусиастите. След като наскоро ви съобщихме, че любимото ни студио А24 е разпространило първия трейлър на едно от новите им хорър заглавия, а именно „Saint Maud”, днес получаваме дебютен постер и няколко кадъра от предстоящия филм.

Saint Maud” се определя от своите създатели като смразяващ и оригинален поглед към вярата, лудостта и спасението в един западащ свят. Първите ревюта след премиерата му на международния филмов фестивал в Торонто са повече от положителни и критиците го описват като изискан религиозен психологически трилър. Нашето любопитство със сигурност е събудено от подобни определения.

Главната роля се изпълнява от Морвид Кларк, която гледахме в телевизионната адаптация по романа на Филип Пулман „Тъмните му материи” и като Мина в „Дракула” на BBC, а скоро ще я видим и като Галадриел в сериала „Властелинът на пръстените”. Героинята ѝ Мод е силно набожна медицинска сестра, която поема грижите над умираща от рак пациентка. Силното желание да помогне обаче скоро се сблъсква с много по-могъщи сили, както и с греховното ѝ минало. Вярата, разумът и възприятията за реалност на младата жена ще бъдат подложени на изпитание, което със сигурност няма да доведе до нищо добро.

saint-maud-movie-image-scaled saint-maud-morfydd-clark-scaled saint-maud-jennifer-ehle-scaled saint-maud-image-scaled saint-maud-A24-scaled плакат

Saint Maud” е режисиран и написан от Роуз Глас, която до този момент има само няколко късометражни филма зад гърба си. Дали няма да се окаже новоизгряващ талант на огромния хорър небосвод? Времето ще покаже. Компания на Морвид Кларк правят Дженифър Или („Враг номер едно”), Лили Фрейзър („Sex Education”) и други.

Премиерата за САЩ е 27 март 2020, а за Англия 1 май. Sony Pictures ще се погрижат за разпространението на филма извън Америка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *