С приличния фолк-хорър „Apostle“, роденият в Уелс, изключително талантлив режисьор и сценарист на „Merantau“ и „The RaidГарет Еванс пофлиртува със свръхестественото, но сега отново се завръща в реалността с мини сериала „Gangs Of London“ – нов брутален поглед към престъпния свят, този път обаче не става дума за Индонезия, а (както подсказва заглавието) за Англия и по-специално за Лондон.

Gangs Of London“ разказва историята на семейство, ръководещо сложна престъпна мрежа в Лондон, която обаче е хвърлена в хаос, когато главата на фамилията е разстреляна. Опитвайки да поеме контрол над разпадащата се организация, синът си поставя за цел да открие кой е поръчал убийството на баща му и да получи кърваво възмездие за него.

На хартия основната идея на „Gangs Of London“ звучи стандартно, но както и в много други случаи, важното е какво е изпълнението. А ако сте гледали поне един филм на Гарет Еванс, значи знаете, че неговият подход е доста оригинален. Ще откриете всичките му запазени марки в първия трейлър.

На линия сме за всичко, което прави Гарет Еванс, няма да пропуснем и „Gangs Of London“, пък и принципно харесваме гангстерски истории. Принципно повече щяхме да се зарадваме на филм, но в случая ни се струва, че историята ще работи много по-добре като сериал. В очакване сме.

Създатели на „Gangs Of London“ са Гарет Еванс и Мат Фланери. Очаквано Еванс застава и зад камерата, но той няма да режисира всички епизоди. Ще му помагат Корин Харди („Монахинята“) и Ксавие Жен („Граници”). В ролите са Джо Кол, Колм Мийни, Сопе Дирису, Лушън Мсамати, Марк Луис Джоунс, Мишел Фарли и др.

Премиерата се очаква по-късно тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Пълен хайп! Като режисура не се съмнявам, единственото се надявам на сценарно ниво да е чук и ще съм предоволен. Единствено малко ме притеснява прекаления шейки кам, но твърдо вярвам на Гаретчо!

  2. На мен “Апостол” ми беше по-скоро 6/10, но Еванс все пак е интересен тип и това ще се гледа 🙂

  3. раид 1 и 2 са чудовищни екшън епопеи. Само не разбрах това залитане в Апостол. За мен бе 3/5. Не се съмнявам, че този мини сериал ще е направен лошо. Дори напротив. Само от трейлъра може да сложи в малкия си джоб префърцунени и възхвалявани щатски екшън поредици, та дори и филми. Но защо не започват работа по раид 3?