Трейлърът на родния „Пистолет, куфар и три смърдящи варела” се мотае из нета от месеци, но досега не сме имали „шанса” да ви го представим. Причина за появата му точно в този момент стана официално прессъобщение, в което се споменава, че след години на подготовка и снимки, филмът най-накрая ще види бял свят през септември.

Ако досега не сте го гледали, хвърлете му едно око и се насладете на „лекото” плагиатство, лъхащо от заглавието, историята, повечето кадри и дори формата на самия трейлър – предполагаме, че няма нужда да казваме кой филм е послужил за вдъхновение.

Ако пък сте го гледали, метнете по-долу един коментар какво смятате за филма и за гарантирания му успех – знаете, че точно този род филми у нас се гледат здраво, включително и българските.

Антон, по прякор „Красивия”, е 23-годишен студент. Той има мечта, но за осъществяването й първо трябва да намери пари, за да продължи следването си. Красивия решава да рискува и, по неблагоприятно за него стечение на обстоятелствата, се забърква в страхотна каша от преплитащи се комични и абсурдни случки с умопомрачителни герои – наркобос, който има мания да подрежда LEGO, глуповати дребни мошеници, опасно топ ченге – гей, корумпирани държавни служители, дъщерята на топ ченгето, неудачници, футболист и мутреса, свързани от любовта си към Достоевски, 2 щастливи малки циганчета и тяхната баба, която прави сладки от особена пудра захар.

Режисьор на филма е Георги Костов, а в ролите са Иван Савов, Ивайло Захариев, Десислава Ангелова, Деян Донков, Пламен Великов, Николай Върбанов, Асен Блатечки, Георги Кадурин, Естер Симеони, Рая Пеева, Тодор Доцев, Илия Добрев, Владислав Карамфилов – Влади Въргала и др.

Премиерата е 14 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

23 Comments

  1. изрязали отделни кадри от Под прикритие, Шменти капели, Столичани в повече, Стъклен дом, Корпус за бързо реагиране и т.н.; монтирали ги в едно и са готови да завладеят родния бокс-офис

  2. В тая миризлива държава никога няма да направят филм. Или песен. Или картина. Или каквото и да било.

    Защо ви трябваше да си цапате блога с това?

  3. http://www.imdb.com/title/tt0338564/
    http://www.imdb.com/title/tt0407887/
    http://www.imdb.com/title/tt1909015/

    Защо в САЩ им дават Оскари, а в България ги плюем дори без да сме гледали. Една приятелка веднъж ми каза „не съм пила сок от грейпфрут, но го мразя“. То и с трейлъра на „Под Прикритие“ имаше подобни форумни коментари, но след това се оказа, че продуктът е добър. Ако бях фен на Wai-keung Lau и Alan Mak щях с интерес да гледам The Departed и понеже съм фен на Гай Ричи, ще гледам и този филм с интерес.

  4. Ха-ха-ха! Явно на никой не му харесва, ама както обикновено, това нищо не означава и филмът ще направи маса пари! 🙁

    @Kirimaru
    Да, бе! Да стигнем до там, че да крадем от собствените си филми. 🙂 🙂

    @Silver
    Ни с William and Kate: The Movie си го изцапахме, та с този ли няма? 🙂 🙂 🙂

  5. Тъй като сега бичим яко кастинги за следваща родна ‘супер продукция’ :D, се нагледах на актьори и един от тях (и е в гореспоменатия „трейлър“) определи България с една дума „крадем“ 😀 – какво съвпадение, че на следващия ден ще гледам това>

    Е, да… обаче (като за БГ не е толкова зле)
    😀

    Сега, аз лично нямам против кражбите в изкуството. Някои даже крадат без да знаят, че го правят. Нещото, което не мога да простя е кражба на продукт без познание за механизмите му на работа. Че гледаме това творение, че видим. Персонално смятам, че ще бъде самоцелен клонинг на филми, които (дори и тогава, дори и със всичкия фен култ, който спечелиха) си бяха меко казано самоцелни упражнения по стил и също поокраднати нещица от тук-там (не ме мразете, просто не намирам г-н Ричи за невероятния режисьор, какъвто го изкарват някои хора). И разбира се „Пистолет, куфат и на пичка му лелина…“ ще генерира по-скоро сравнителен анализ с една (за мен) посредствена култ класика (инспирирана от далеч по-добри филми), отколкото критика и истинско плюене. Имаме си български Елвис, български Джони Деп, български Синатра и други такива, сега ще си имаме и Български Гай Ричи, който е poor man’s британски Тарантино…. и цикълът се завърта красиво и с ирония, добавяйки поредния пирон в…. аве кур за тая работа 😀

    Разбира се, може и да греша.

    Апропо, той трейлър е готов от … повече от година и половина (?!?) и когато го видях, снимките на самия филм не бяха почнали (до колкото знам) – с други думи – това, което виждате е оригиналния продукт, едни хора са искали да направят копи-пейст трейлър на дулата, ама с бг мутри. И са решили да завъртят и филм покрай цялото, щото – що пък не. Няма лошо. Ще се гледа с бира в ръка, а другата в гащите – вероятно както и е заснет. Минус самоиронията, може би 😛

    Dorrian out

  6. „Silver 05/30/2012 at 03:26

    В тая миризлива държава никога няма да направят филм. Или песен. Или картина. Или каквото и да било.

    Защо ви трябваше да си цапате блога с това?“

    Много се забавлявам с коментарите под всичко българско и родно тук. Искам само да попитам SIlver дали си дава сметка, че и този прекрасен блог, в който така авторитетно се изказва, е български и дали всъщност и него причислява към всичко останали български боклуци. Защото доколкото разбрах, у нас нема шанс братче да се появи каквото и да било качествено. Ама каквото и да било. Освен коментари, разбира се….. 😉

  7. Драга Лора, изказването „В тая миризлива държава никога няма да направят филм. Или песен. Или картина. Или каквото и да било.“ е преди всичко вярна диагноза (на този етап), не непременно зловещо предсказание or somethin’. Силно се съмнявам, че скоро (или някога?) ще сътворим нещо наистина добро, но на този етап освен лайна и квази-лайна, друго няма на хоризонта.

  8. Хахаха, Узумаки :0

    Beauty is in the eye of the beholder, както и лайната/квазилайната. И от едното, и от другото има, според мен. Интересен феномен е самоотричането и самооцапването на нацията, очевидно е и доста приятно, щом толкоз хора го практикуват по повод и без повод.

  9. @Лора
    Ха-ха, Лора, ти пък си намерила какво да го питаш Silver. Той ще ти каже, че този блог е доказателство на тезата му. 🙂 🙂 🙂

    @UZUMAKI
    Get a room! И за двамата, ако ме разбираш. 🙂
    И благодаря ти, че не каза, че ние сме изключение. Няма да си разваляш връзките, я. 🙂

  10. Лора, точно пък тук е с повод. Най-близкото до изкуство нещо, пръквало се в Бг, е третият сезон на Биг Брадър, прави си сметката.

  11. @Дринов
    Трейлърът е rip off без съмнение, но филмът не се знае какво точно е. Още един пример –
    http://www.imdb.com/title/tt1038988/
    http://www.imdb.com/title/tt1082868/

    Вторият е Rip Off кадър по кадър, но има номинация за най-добър хорър филм от Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA, което отново ни нарежда на първо място по мразене на собствените ни продукти. Със същата ирония, с която всички говорят за този продукт, наречен „Пистолет, …. “ БЕЗ да са го гледали, с подобен сарказъм се говори и за всички, които правят да кажем ПО-оригинални от към идеи неща, слагат се БГ филмите под общ знаменател, а истината е, че има много качествени такива.

  12. Гледах, зяпах, пулех се… какво да видим, за две минути ми показаха Блатечки, Донков, тоя новия не му знам името ма не може да играе ченге под прикритие, Део, Въргала… да, липсваше ми много остро Башар ненамсикъв като арабски терорист!. И безумните клишета в 2 минути- цигани, агитка, мутри, корумпирани ченгета и неудачници които са предимно неудачници в опита си да ни заблудят, че могат да играят. А извън енергичния и напълно несъстоятелен монтаж се вижда, не, направо РЕВЕ- ебати лентата, ебати снимането… това да не е студентски проект? Репортаж някакъв? На каква лента е снимано това НЕЩО?!?

    Това дори няма как да е намигване към Гай Ричи, Тарантино, Родригес или каквото там са смукали въпросните дървари… това е некадърност в кристален вид…

    Блатечки, Блатечки, ела да те нахраня от моя хладилник, че си зян моето момче… ти си лошото момче на българското кино и си възможен само в него, защото то, българското кино е по лошо и от теб!

    п.п. Ако напиша, че другия кандидат за лошото момче на българското кино Мариян некой си, също не става и женския му фалцет буди притеснение (дори ми е неудобно да му се присмея) дали ще ми прати своя гангста приятел Любо Чука?!

  13. „Блатечки, Блатечки, ела да те нахраня от моя хладилник, че си зян моето момче… ти си лошото момче на българското кино и си възможен само в него, защото то, българското кино е по лошо и от теб!“

    🙂 Jo …. черпя те бира човек 🙂 🙂 🙂

  14. Ох, Дринов и Светли, кой има нужда от руум, когато има форумите в Операцията на разположение 🙂 🙂 🙂

    Silver, е щом казваш, че е така за Биг Брадър, няма начин да не е точно така. Взимам си бележка веднага :Р

  15. @Val
    Заемаме се веднага. 🙂

    @Gold
    Сори, но това не е „rip off“, а абсолютен римейк. За другото бих могъл да се съглася с това, което казваш. Тъпо е да се слага всичко бод един знаменател, особено ако не си гледал това, което плюеш.

    @Лора
    Абе, друго си е. 🙂 🙂