Hulu няма как да се мери с гиганти като Netflix и HBO щом става дума за оригинални сериали, но не можем да отречем, че в последните години стрийминг платформата, собственост на Disney, набра сериозна скорост. Безспорно успешни са „Историята на прислужницата” („The Handmaid’s Tale“) по Маргарет Атууд, „Castle Rock“ по Стивън Кинг, „Параграф 22“ („Catch 22“) по Джоузеф Хелър и др.

Разширяването на портфолиото им в жанра семейна драма/трилър идва с „Little Fires Everywhere“ по едноименната книга на Селест Инг. Както вече писахме страхотните Рийз Уидърспун и Кери Уошингтън са не само звездите на сериала, но и негови продуценти. Месец след като видяхме първия тийзър Hulu разпространи официалния синопсис:

„Little Fires Everywhere“ разказва преплетените истории на привидно съвършеното семейство Ричардсън (чийто матриарх е Уидърспун) и енигматични майка и дъщеря (Уошингтън и Лекси Ъндъруд), които влизат в живота им. Сериалът е за тежестта на тайните, значението на изкуството и идентичността, трудностите на майчинството и опасността да вярваме, че ако следваме правилата нищо лошо няма да се случи.

Вижте и пълния трейлър:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=JWGkX8ClhBI&feature=emb_logo

О, колко тайни, колко лъжи! Както с истински качествените трейлъри обаче не разбираме почти нищо за естеството на конфликтите, но това не ни пречи да сме заинтригувани.  От новите кадри става ясно, че тийнейджърите от двете замесени семейства играят доста централна роля, а сблъсъкът между поколенията винаги е добър драматичен инструмент. Уидърспун и Уошингтън пък очевидно ще си спретнат супер зрелищно противопоставяне, което дава заявка да ескалира с бурен взрив, простете, пожар. От този напечен трейлър ни стана горещо, а саундтракът „You Oughta Know“ на Аланис Морисет нажежава атмосферата допълнително и по доста вълнуващ начин.

Рийз Уидърспун държи не само да продуцира сериали със силни женски лийдове, но и да слага жени начело на тези проекти. „Little Fires Everywhere“ е режисиран от Лин Шелтън (също част от продуцентския екип), която досега беше известна предимно с комедийни проекти като симпатичните „Humpday“ от 2009-а и „Touchy Feely“ от 2013-а. В ролите ще видим още Розмари Девит, Джошуа Джаксън, Джейд Петиджон, Джордан Елсас, Гавин Люис, Меган Стот и др.

Премиерата на „Little Fires Everywhere“ ще бъде на 18 март 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *