След продължителна борба включваща имената на Кари Мълиган, Елън Пейдж, Миа Уасиковска, Натали Портман, Кира Найтли, Оливия Търлби и общо взето всички останали млади актриси в Холивуд, правото да изиграе Лисбет Саландер в подготвяния от Дeйвид Финчър римейк на  “Girl with the Dragon Tattoo” си спечели 25-годишната сестра на Кейт Мара

Руни Мара, позната ни от новия „Кошмари на Елм Стрийт” и предстоящия „Социалната мрежа” (“The Social Network”). Тя ще се присъедини към вече известните имена на Даниъл Крейг, Стелан Скарсгард и ако може да се вярва на слуховете Робин Райт.

Според Deadline, Руни Мара е имала предимството да работи с Финчър и в крайна сметка това е натежало в нейна полза – нещо, за което едва ли има някой, който да не се е досетил – но по-важното, с изпълнението си в „Социалната мрежа”, тя успяла да впечатли и големите клечки от „Sony”.  Също така Мара е подписала договор и за планираните две продължения на филма „The Girl Who Played With FireиThe Girl Who Kicked the Hornet’s Nest”, за които все още не е ясно дали ще бъдат режисирани от Финчър.

В действителност неговият “Girl with the Dragon Tattoo” не е римек на едноименния шведски филм от 2009, а както обичат да казват американците „нов прочит” на първа част от продадената в над 40 милиона екземпляра в целия свят, свръхуспешна трилогия „Милениум” на Стиг Ларош – озаглавена „Мъжете, които мразеха жените”.

Ето и кратък синопсис на книгата, която е налична и у нас, благодарение на издатеслство „Colibri“:

Микаел Блумквист е разследващ журналист, разкрил ред скандални случаи и несправедливо осъден за клевета заради написана от него изобличителна статия срещу могъщ шведски финансов магнат. Богатият индустриалец Хенрик Вангер предлага на Блумквист едногодишен договор срещу огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница Хариет.  Заедно със суперхакера Лисбет Саландер – млада, кльощава, татуирана и регистрирана като психопатка млада дама, сега работеща в детективска агенция – Микаел попада в кръговрат от динамични събития и драматични изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, където бродят убийци-психопати.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Според мен Елън щеше да се справи великолепно с тази роля, ще я видим колко струва тази Мара. Въпреки безрезервното ми уважение към Финчър продължавам да съм малко скептичен към този проект, просто няма как да избегнат сравнения с оригиналните шведски филми.

  2. Ще видим какво ще излезе накрая с Руни, Елън Пейдж е супер актриса, но ние стискахме палци за Оливия Търлби.

    Скоро време римейките ще го прават само месец, след оригинала. Никво чакане! ")))))))