Две седмици преди премиерната му дата, Hulu най-накрая разпространиха пълен трейлър на продуцирания от Дж. Дж. Ейбрамс и вдъхновен от творчеството на Стивън Кинг психологически хорър сериал „Castle Rock” (по името на познатия на всички фенове на Краля измислен град Касъл Рок, където се развиват голяма част от неговите истории). Припомняме, че „Castle Rock” „комбинира митологичните мащаби и интимните разработки на героите от историите в най-добрите и обичани творби на Кинг, изплитайки епична сага за светлина и мрак, разиграваща се на няколко квадратни километра от гористите местности на Мейн”.

Очаквано трейлърът дава най-добра представа за тона, атмосферата и централната история от всички останали реклами до момента, но по никакъв начин не разкрива какво е естеството на мистерията (нещо, което сме свикнали да очакваме от Ейбрамс). А каква е тя, вижте сами:

https://www.youtube.com/watch?v=gXsKCQenpt0

Определено това е сериал, който няма да пропуснем. Творческият състав е на топ ниво (между другото Бил Скарскард започва да ни радва все повече и повече) и това, което виждаме в рекламите, ни харесва доста. Имаме добро предчувствие, че „Castle Rock” ще бъде една от наистина стойностните и достойни адаптации по (или вдъхновени от) творчеството на Кинг.

За тези от вас, които искат да знаят малко повече подробности за сюжета и за отделните герои, припомняме това, което знаем до момента, а веднага след това може да видите и един постер:

Главният герой на сериала е адвокатът Хенри Дийвър (Андре Холанд), който се завръща в Касъл Рок след самоубийството на директора на затвора Шоушенк (което виждаме в края на „Изкуплението Шоушенк“). Дийвър получава обаждане от героя на Бил Скарсгард, който, както става ясно от трейлъра, се озовава в Шоушенк по мистериозен начин, без никой да има идея кой е той и защо е там.

Сиси Спейсик е в ролята на отчуждената майка осиновителка на Дийвър Рут, която е пенсиониран професор и ни предупреждава, че „ужасното нещо, което може да стане, вече се случва“. Скот Глен е пенсионираният шериф Алън Пангборн (познат от „Тъмната половина” и „Неизживени спомени”), Джейн Ливи е вманиачената на тема смърт и самопровъзгласила се за историк на Касъл Рок Джаки, Мелани Лински е брокер на недвижими имоти Моли Странд, а Тери О’Куин е Дейл Лейси, „стълб на обществото” в града.

плакат

Castle Rock” е дело на Сам Шоу и Дъстин Томасон, които са и изпълнителни продуценти наравно с Дж. Дж. Ейбрамс, Бен Стивънсън и Лиз Глоцер. Продуценти са Скот Браун, Тамара Айзък и Робин Суийт.

Премиерната дата е 25 юли 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *