Мини-сериалът „Заговорът срещу Америка” („The Plot Against America”), към който проявяваме доста голям интерес, ще бъде пуснат по HBO след по-малко от месец, заради което сега получаваме и първи пълен трейлър. Както и тийзърът, трейлърът се фокусира върху бързото представяне на обстановката на алтернативната вселена, както и да покаже изпипаната естетика на сериала.

Припомняме, че „Заговорът срещу Америка” е адаптация на популярния роман на Филип Рот, разглеждащ алтернативна вселена, в която Чарлс Линдбърг е спечелил американското президентство срещу Франклин Д. Рузвелт през 1940 г. Чарлс Линдбърг е популист и анти-семит, който печели поддръжници заради това, че е герой от Първата световна война, заради което хората решават да слушат политическите му убеждения и накрая го избират за президент. Това води до САЩ, тръгващи по пътя на фашизма в периода на Втората световна война, вместо против него. Историята е разказана от гледната точка на еврейско семейство, живеещо в Ню Джързи, които проследяват издигането на Линдбърг към властта.

Вижте трейлъра сега:

Освен естетиката, която очевидно е внимателно координирана, и видния факт, че продукцията е доста мащабна и с висок бюджет, най-много ни харесва това, че очевидно няма да набляга само на „големите” събития, а ще покаже многопластовата история на еврейското семейство. Ще покаже ежедневните предразсъдъци и дискриминация, с които една маргинализирана група се сблъсква, наред с наистина травматичните случаи на побои и насилие. Освен това ще видим и неразбирателствата в едно семейство, противоречивите политически настроения на хората от един род или една обществена група.

Имайки предвид, че сериалът е дело на Дейвид Саймън и Ед Бърнс, създателите на „The Wire”, очакваме богата характеризация и сложни взаимоотношения на героите, поставени в един широко разгърнат и изследван свят. А какво повече можем да искаме от качествената телевизия?

Заговорът срещу Америка” („The Plot Against America”) е със Зоуи Казан, Уинона Райдър, Джон Туртуро и Морган Спектър в главните роли.

Премиерата ще бъде на 16 март.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ехее…. колко по- добър свят щеше да бъде ако тоя пич беше станал президент……