Лъскавите биографии за иконични музиканти се затвърждават като много силна и устойчива част от съвременния филмов пейзаж. Не, че винаги не са били, но след като „Бохемска Рапсодия“ и „Рокетмен“ направиха много пари и се конкурират за най-големите награди на индустрията, не е чудно, че студията се оглеждат за още такива проекти. И ето, че един е на хоризонта, за който веднага имаме доста добро предчувствие.

Изглежда, че Джеймс Манголд ще режисира биографичен филм за Боб Дилън, в чиято роля ще влезе една от най-ярко сияещите звезди на съвременното кино – Тимъти Шаламе. Отвсякъде идеята ни звучи повече от обещаваща, защото обичаме последните два филма на Манголд – „Логан“ и „Пълно ускорение“, а освен това той вече е правил един доста добър филм за друг легендарен музикант – „Walk The Line” за Джони Кеш. Способността на Манголд да прави високобюджетни филми, които изглеждат прекрасно, достъпни са за широка аудитория, но в същото време неотлъчно се фокусират върху персонажите си, е качество, което вещае много добри неща за този проект.

Шаламе пък откакто избухна на световната кино сцена с „Призови ме с твоето име” до сега не ни е показвал разочароващо представяне в нито една роля. Чарът му без съмнение е достатъчно магнетичен, че да пресъздаде една от най-легендарните рок звезди на планетата. А и чисто визуално е доста подходящ избор да изиграе младия Дилън.

Засега очаквано няма много детайли, но се очаква филмът да се фокусира върху периода от средата на 60-те години, когато Дилън е на върха на кариерата си като фолк музикант, когато решава да промени стила и твърдо да се преориентира към рока. По това време това решение е много спорно и изненадващо, като дори поражда освирквания на един фестивал, но днес знаем, че е началото на една от най-успешните и значителни рок кариери в историята на музиката.

Джеймс Манголд ще трябва да застане очи в очи с много сериозно предизвикателство, поемайки този проект. Последният художествен филм за Боб Дилън беше повече от страхотен – „I’m Not There”, където ролята на музиканта беше поверена на шест невероятни актьора, сред които Хийт Леджър, Крисчън Бейл и Кейт Бланшет. Миналата година пък в Netflix излезе документалният филм на не кой да е, а на Мартин Скорсезе – Rolling Thunder Revue”.

Вярваме обаче, че със сериозното си досегашно резюме и с екип зад гърба си, включващ дългогодишния мениджър на Дилън – Джеф Роузен, както и самият Дилън, в продуцентски роли, шансът за впечатляващ резултат е повече от голям. Филмът донякъде е базиран на книгата „Dylan Goes Electric” на Илайджа Уолд. Правата за музиката на Дилън за щастие също са уредени и със сигурност песните му ще бъдат част от филма.

Предстои да разберем кога ще започнат снимките и дали Тимъти Шаламе сам ще изпълнява великите парчета на Боб Дилън. Ще следим за новини и ще ги споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *