Само преди две седмици, след над 10-годишно ходене по мъките, на екран най-накрая видяхме „Лоши момчета завинаги“ – дългоочаквания трети филм от поредицата „Лоши момчета“. И ако за Уил Смит и Мартин Лорънс се получиха нещата, защо да не се получат и за оригиналните „лоши момчета“ Мел Гибсън и Дани Глоувър и да ги видим (поне) още веднъж като емблематичните Мартин Ригс и Роджър Мърто в „Смъртоносно оръжие 5“?

Идеята за пети филм от поредицата „Смъртоносно оръжие“ не е никак нова (общо взето е на дневен ред, откакто излезе четвъртата част преди повече от 20 години) и от време на време чуваме, че се работи по него, но по една или друга причина, нещата все се разсъхват – я заради проблеми с графиците на звездите, я защото Мел Гибсън прави кариерно самоубийство или пък защото на продуцентите им хрумва по-„добрата“ идея за римейк или за сериал.

Последното раздвижване по темата „Смъртоносно оръжие 5“ беше в края на 2017 г., когато се появи информация, че и Гибсън, и Глоувър, както и режисьорът на всички части от поредицата Ричард Донър, имат интерес да се завърнат за нов филм. И изглежда, че намеренията им са били сериозни, защото сега научаваме, че по идеята действително се работи. По време на продуцентската кръгла маса, част от традиционната годишна серия на The Hollywood Reporter, Дан Лин сподели, че е напълно възможно дългоочакваното продължение да стане факт:

Опитваме се да направим един последен филм „Смъртоносно оръжие“. Ричард Донър се завръща. И оригиналният актьорски състав също. Просто е невероятно. Самата история е много лична за него. Мел и Дани са готови, така че всичко зависи от сценария.

Това ни се струва по-сериозно от всичко, което сме чували досега като новини около „Смъртоносно оръжие 5“, но знаем как стоят нещата в този бизнес, такa че няма да бързаме да се радваме. То и не сме сигурни, че по принцип ще сме много щастливи. Просто сме огромни фенове на поредицата и не ни се иска да я виждаме да си отива с някакъв немощен, както се казва на английски, „excuse of a movie“.

Ще кажете, че то и четвъртият филм не беше много велик, и ще сте прави, но ние си го харесваме и не сме сигурни, че оригиналният творчески екип, който се събира, ще може да изкара подобна енергия – все пак говорим за 20 и кусур години разлика. Тази година Ричард Донър ще навърши 90, а не е снимал филм от 15 – не че това пречи (виждаме какво правят на стари години Клинт Истууд, Мартин Скорсезе…), но все пак.

Засега ще следим развитието на проекта за „Смъртоносно оръжие 5“ без някакви очаквания или емоции в една или друга посока, а когато (ако) му дойде времето, ще се ядосваме или пък (да се надяваме) ще се радваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не знаех че Донър е толкова възрастен, така че ако мислят да правят нещо – да вземат да побързат! Пак ще се гледа!

  2. Бих го гледал – определено имам интерес. Но наистина да запретнат ръкави веднага, че не им остава много време.