Посрещаме новата година крайно обнадеждени за предстоящите 12 месеца в киносалоните. Започваме годината с обещания първи трейлър на едно от най-чаканите от нас заглавия – „Нито звук 2”, продължението на чудесния  филм на Джон Кразински от 2018 г. Оригиналният „Нито звук” нямаше нужда от продължение, но такова получаваме, заради което стискаме всички палци на Кразински, който се завръща в сценарст-режисьорската роля, да успее да продължи историята подобаващо.

Вижте трейлъра сега:

Съвсем логично е, че ще видим нещо като предистория, как започва чудовищната инвазия, която тормози познатите ни герои. Първият филм беше чудесно събран и много стриктно следваще конкретната случка, за която проработи чудесно, че просто пусна публиката на средата на света и я принуди да се примирява с него. Сега обаче, когато историята се разтваря и развива, е напълно нормално да видим малко от предишните събития, как чудовищата се показват за първи път и как се стига до устроения живот с всичките му хрумки от първия филм. Не искаме да виждаме прекалено много обяснение, тъй като не обичаме мистиката тотално да бъде изтривана, но за това пък в „флашбек” има шанс отново да видим Кразински за малко в ролята на бащата.

От друга страна историята продължава напред пък с добавянето на новите герои и новите преживявания на старите – Емили Блънт и децата, както вече знаем, са тръгнали към нещо като изоставен град. За пръв път виждаме любимеца на Килиън Мърфи, който ще се включи към историята явно като друг оцеляващ. Намираме обаче за много интересно, че той няма да бъде просто още един човек, който е намерил начин да се крие от чудовищата – той очевидно ще представлява новият противовес на героинята на Блънт от морална гледна точка. Ще ни бъде крайно интересно да видим как е развита загатнатата в трейлъра философска дискусия.

Ето го и официалният синопсис:

След смъртоносните събития в дома им, семейство Абът сега трябва да се срещнат с ужасите на външния свят, докато продължават да се борят за оцеляването си в пълна тишина. Принудени да излязат в непознатото, те бързо осъзнават, че съществата, ловуващи по слух, не са единствените заплахи, които се крият отвъд пясъчния път.

Нито звук 2” („A Quiet Place: Part II”) е написан и режисиран от Джон Кразински. В ролите са Емили Блънт, Милисент Симъндс, Ноа Джуп, Килиън Мърфи и Джимон Хонсу.

Премиерата е насрочена за  на 20 март 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Тийзърът беше чудесен. Този трейлър, макар и излишно дълъг, изглежда супер. Няма нужда от повече рекламни материали – директно в киното. Единственият минус, който ми се набива на очи е CGI по чудовищата. Дано доизкосурят нещата, че на този етап не са убедителни като в първия филм.

    1. Така е – 2 месеца е предостатъчно време да ги доизкосурят 😉

  2. Едно от заглавията, които очаквам с нетърпение през 2020-та. Първият го пропуснах на голям екран, но този път няма!!!