За всички, които са страстни почитатели на Робърт Дауни джуниър и които не са стигнали до кино в празничните дни около края на старата и началото на новата година, сме приготвили среща с най-новия му авантюристичен образ – прочутия „Доктор Дулитъл“ („Dolittle“). Трейлъри на новия филм на Universal се въртят отдавна в интернет и на голям екран, но не си спомняме да сме мяркали дракончето, което слага точката тук. Ясно е, че огнедишащите са привлекателен акцент във всяко приключение – защо да не го „боцнат” за разкош и в тази приказка, която изобилства от представители на животинското царство?

При все че продължава да изглежда захаросано и многоцветно, и да – много напомня „Нарния” и куп други филми с говорещи животни, чарът на мистър Дауни е доста сериозен коз, на който залага студиото. Авторите тук черпят вдъхновение от поредицата романи за Доктор Дулитъл на Хю Лофтинг, по-специално „The Voyages of Doctor Dolittle“ (това беше първоначалното заглавие на филма), а ако сте забравили какво трябва да очаквате, официалният синопсис ще ви подсети:

Когато преди седем години губи съпругата си, ексцентричния д-р Джон Дулитъл – известен доктор и ветеринар в Англия по време на управлението на кралица Виктория, се оттегля зад високите стени на имението си, като единствената му компания е менажерията му от екзотични животни. Но когато младата кралица се разболява тежко, Дулитъл е принуден да отплава на епично приключение до мистичен остров в търсене на лек. Пресичайки пътя си със стари противници и срещайки нови и чудати създания, Дулитъл постепенно възвръща духовитостта и куража си. По време на пътуването докторът е придружаван от самообявил се за чирак младеж и група животни, сред които тревожна горила, ентусиазирана патица, вечно заяждащо се дуо от циничен щраус и оптимистично настроена полярна мечка и вироглав папагал, който служи като най-доверения съветник на Дулитъл…

Викторианска му работа! Режисьор и сценарист на „Доктор Дулитъл“ е носителят на „Оскар“ Стивън Гейгън („Трафик”, „Сириана”, „Gold”), а рекламната кампания на филма залага и на лични послания, които отправя Робърт Дауни джуниър – за да има обръщение и специално към българските зрители, може да си представите как са му подготвили аутокю с по няколко интересни реплики за (почти) всичките държави по света! Impressive!

В актьорския екип на филма е събрана сериозна звездна компания – ще видим още Антонио Бандерас (в ролята на злодей), Майкъл Шийн, Джим Броудбенд и Джеси Бъкли, а като гласове ще чуем Том Холанд, Ема Томпсън, Рами Малек, Джон Сина, Октавия Спенсър, Марион Котиар, Рейф Файнс, Кумейл Нанджиани, Крейг Робинсън, Селена Гомес и др.

Премиерата на „Доктор Дулитъл“ („Dolittle“) у нас е на 17 януари 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *