При все че е от продуцента на „Алиса в Страната на чудесата“ и „Господарка на злото“, новият „Доктор Дулитъл“ („Dolittle“) не е поредната Disney-адаптация на вече съществуваща (под една или друга форма) история, а опит на Universal да нагазят в териториите на „Студиото на мишката“, като на всичкото отгоре са взели и една от емблемите им от последните години – „железния човек“ Робърт Дауни Джуниър.

Дето се вика, лошо няма да опитваш да претвориш успешна формула, но поне засега на  Universal не им е лесно, тъй като „Доктор Дулитъл“ имаше проблематична продукция (оценена на 175 млн. долара) с множество забавяния и преснимания и отлагане на премиерата. Разбира се, всичко това няма да има никакво значение, ако филмът се окаже успешен, но на този етап това е голямо „ако“, а както знаем, „ако“ е мръсна дума – цапа гащи и мирише. А трябва да кажем, че и първият тийзър трейлър на филма не успява да ни вдъхне особен оптимизъм. Вижте го.

Да, не ни харесва особено, но няма да се настройваме още отсега – ще изчакаме да видим по-пълен трейлър, преди да си вадим генерални изводи. При всички случаи обаче трябва да отчетем факта, че Робърт Дауни Джуниър има достатъчно харизма, за да спаси който и да е филм и само на тази база очакваме „Доктор Дулитъл“ да е много по-добре от предишните два игрални опита с Еди Мърфи.

За тези от вас, които имат нужда да знаят повече за сюжета, вдъхновен от поредицата романи за Доктор Дулитъл на Хю Лофтинг (и по-специално „The Voyages of Doctor Dolittle“, както беше и първоначалното заглавие на филма), ето официалния синопсис:

Когато преди седем години губи съпругата си, ексцентричния д-р Джон Дулитъл – известен доктор и ветеринар в Англия по време на управлението на кралица Виктория, се оттегля зад високите стени на имението си, като единствената му компания е менажерията му от екзотични животни. Но когато младата кралица се разболява тежко, неохотния Дулитъл е принуден да отплава на епично приключение до мистичен остров в търсене на лек. Пресичайки пътя си със стари противници и срещайки нови и чудати създания, Дулитъл постепенно възвръщайки духовитостта и куража си. По време на пътуването докторът е придружаван от самообявил се за чирак младеж и група животни, сред които тревожна горила, ентусиазирана но глуповата патица, вечно заяждащо се дуо от циничен щраус и оптимистично настроена полярна мечка и вироглав папагал, който служи като най-доверения съветник на Дулитъл.

dolittle_xlg

Режисьор и сценарист на „Доктор Дулитъл“ е носителят на „Оскар“ Стивън Гейгън („Трафик”, „Сириана”, „Gold”), по поредицата романи за Доктор Дулитъл на Хю Лофтинг. Освен Робърт Дауни Джуниър в ролите ще видим още Антонио Бандерас, Майкъл Шийн, Джим Броудбенд и Джеси Бъкли, а като гласове ще чуем Рами Малек, Джон Сина, Октавия Спенсър, Ема Томпсън, Марион Котиар, Том Холанд, Рейф Файнс, Кумейл Нанджиани, Крейг Робинсън, Селена Гомес и др.

Премиерата е на 10 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ефектите на животинките са в стил „Златния компас“ и Нарния преди 10 години

  2. Дауни да си беше седел на гъзо и да направи още некой железен човек вместо да се занимава със шитни…