През изминалия петък, 24 януари, след две-годишна пауза, на екран се завърна изключително успешният и качествен немски neo-noir сериал „Берлински Вавилон“ (познат у нас и като  „Вавилон в Берлин“). Новият трети сезон, който може да се гледа по HBO и HBO GO, е базиран на романа на Фолкер Кучер „Тихата смърт“ (част от поредицата за Гереон Рат) и проследява главния инспектор Рат и Шарлот Ритър, всеки борещ се със своите лични проблеми, които разследват смъртта на актрисата Бети Уинтър, която е убита на снимачната площадка.

Начело на творческия екип отново застава триото Том Тиквер („Бягай, Лола“, „Парфюмът“, „Облакът Атлас“), Ахим фон Борис („Сбогом, Ленин!“, „England!“) и Хенк Хандльогтен („Сбогом, Ленин!“, „Liegen lernen“), а в главните роли се завръщат Фолкер Брух („Generation War“), като инспектор Рат и Лив Лиза Фрийс („Цюрих“), като Шарлот. В ролята на един от антагонистите в новия сезон влиза Роналд Зехрфелд („Хакервил“).

Вижте трейлъра на новия сезон, а веднага след него ще откриете и подробен синопсис.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgzoZDntHmk

Берлин през 20-те години на XX век – идеалният град за талантливите, амбициозните… и измамниците. Но зад бляскавата фасада бедните живеят зле, а организираната престъпност и политическият екстремизъм процъфтяват. Годината е 1929 г., а събитията се развиват през есента, по време на размирните седмици преди краха на Уолстрийт. Инспектор Гереон Рат и Шарлот Ритър разследват смъртта на актрисата Бети Уинтър, която е убита на снимачната площадка. Гереон се опитва да се справи със зависимостта си към наркотиците и да се приспособи към новия си живот на семеен мъж, а Шарлот се бори за признание в доминирания от мъже полицейски отдел.

За някои обаче тези тежки времена предлагат множество възможности. Филмите със звук превземат кината и мнозина остават без работа. Един съмнителен арменец решава да опита късмета си като филмов продуцент, но скоро разбира, че кино индустрията е също толкова покварена като подземния свят. Други пък се борят за политическа власт. Черния Райхсвер набира сили за следващия опит да свали демокрацията, а погребението на убит виден нацист се оказва идеалната възможност за провокиране на още сблъсъци с комунистите. Но падне ли нощта всичко изглежда се забравя и градът танцува на ръба на пропастта като за последно.

babylon-berlin-i00-20200126 babylon-berlin-i03-20200126 babylon-berlin-i02-20200126 babylon-berlin-i01-20200126

Премиерата на трети сезон на „Берлински Вавилон“ беше на 24 януари, а новите епизоди (от общо дванадесет), ще се излъчват по два наведнъж всеки петък по HBO от 21:50 и 22:45. Те ща са достъпни и за стрийминг в HBО GO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *