Преди време ви бяхме казали, че ще пуснем новина за „Хобитът” чак когато дойде време за първия трейлър или нещо по-важно се случи около продукцията. Е, това не е трейлър и определено не е важна информация или вълнуващи промени около филма, но днес се събудихме в добро настроение и решихме, че първите снимки от снимачната площадка, на които виждаме Питър Джаксън в Торбодън, всъщност са симпатични и си заслужава да ги споделим – Графството винаги ни е било любимо и тези декори създават у нас едно доста приятно усещане за уют.

„Хобитът”

„Хобитът”

Освен това, след години на отлагане от „Warner Bros/New Line Cinema” и „MGM” най-накрая обявиха началото на снимките в Нова Зеландия и потвърдиха актьорския състав, по-голямата част, от който бе известен, но един вид не бе… узаконен.

Ето ги късметлиите, които ще обикалят Средната земя през идните месеци: Мартин Фрийман (Билбо Бегинс), Йън Макелън (Гандалф Сивия, разбира се), Кейт Бланшет (Галадриел), Илайджа Ууд (Фродо), Анди Серкис (Ам-гъл).

Като джуджетата ще видим Ричард Армитидж (Торин Дъбощит), Кен Стот (Балин), Греъм Мактавиш (Даулин), Уилям Киршър (Бифур), Джеймс Несбит (Бофур), Стивън Хънтър (Бомбур), Роб Казински (Фили), Ейдън Търнър (Кили), Питър Хамбълтън (Глоин), Джон Калън (Оин), Джед Брофи (Нори), Марк Хадлоу (Дори),  Адам Браун (Ори) както и Джефри Томас и Майк Мизрахи като джуджешките крали Трор и Трайн.

Премиерата на първата част от разделения на две филм се очаква през декември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Интересно ми е, как Фродо се вписва в историята за Самотната Планина, дракона Смог и стрелеца Бард, след като всички тези приключения са се случили далеч преди той да се появи на бял свят 🙂

  Може и Хюго Уийвинг да се завърне като Елронд, но знае ли човек 🙂 Иначе актьора, който ще играе Билбо е доста симпатичен като хобит 🙂

  Да се надяваме, че ще може да се превъплъти успешно в ролята 🙂

  Поздрави

  Кирил

 2. Има много начини да се впише Фродо. Нека не забравяме, че и по самия "Властелин" бяха правени промени в сценария – някои от които доста дразнещи, като елфите в "Шлемово Усое"

  А за Кристофър Лий, не му видях името в официалния пресрелийз. Има го в IMDB, но аз на тях не им вярвам на 100%.

 3. @Дринов: То добре да го вкарат, но според мен няма как хронологически да го направят 🙂

  Не знам, може и да греша – но като четох летописите на Графството и родословните дървета на Торбинсови, не виждам реално как биха могли да го навържат с този сюжет 🙂

  Но всичко е възможно – ще поживеем и ще видим (както казват братушките).

 4. Може би Фродо ще се появи в някаква сюжетна рамка, която ще се развива години след десйтвието на "Хобитът" и ще препраща към предисторията, пък и май появата му ще е малка.

 5. Ще го има накрая при това за малко. 🙂

  Между другото, четох че ще обявяват още имена от кастинга, така че, може Кристофър Лий да е сред тях.