Дълго време нямаше информация за предстоящото продължение на неочаквания зомби хит от Южна Корея „Train to Busan”, който през 2016 година подлуди хорър феновете в Азия и събра значителни приходи по цял свят. Последната ни новина е от август месец миналата година, която гласеше, че продукцията е вече в ход и снимките скоро трябваше да започнат. Очевидно нещата са се развили по план и вече дори имаме информация за предстояща премиера.

Компанията, която се е заела с дистрибуцията на филма на територията на Южна Корея, разпространи по-рано през седмицата, че продължението на „Train to Busan”, което ще носи заглавието „Peninsula”, ще се появи по кината през лятото на следващата година. На този етап липсва информация за международния пазар, но сме сигурни, че много скоро и това ще стане известно. Съдейки по успеха на първия филм, със сигурност ще искат максимално бързо да пуснат и новата част из останалата част на света.

Малко е известно за сюжета на „Peninsula”, но обещанията са за разгръщане на действието над много по-голям мащаб и засягащо живота на милиони хора. Докато „Train to Busan” беше ограничен основно в рамките на един влак, то неговото продължение ще обхване целия корейски полуостров, откъдето идва и името. Тук ще си позволим бързо сравнение с поредицата на Джордж Ромеро, в която всеки следващ филм ни показваше все по-западащ свят, в който вирусът бавно, но много успешно превземаше света километър по километър, разгръщайки своя периметър.

Режисьорът Сан-хо Йон ще се завърне на режисьорския стол, като се надяваме да е отговорен и за сценария. Припомняме ви, че той също така ни представи и пълнометражния анимационен филм „Seoul Station”, който разказваше за събитията преди „Train to Busan”. Ако все още не сте гледали нито едно от споменатите заглавия, то имате време до втората половина на следващата година, за да се запознаете с тях. Лично ние силно ги препоръчваме.

На този етап липсва повече информация, но със сигурност ще следим и ще чакаме първи трейлър в най-скоро време.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *