С подготвяния свой четвърти пълнометражен филм, Рупърт Уайът се завръща към режисиране на оригинално написана история, подобно на дебюта си от 2008 година „The Escapist ” (написан в съавторство с Даниел Харди). Най-новият му проект носи името „Captive State” и се очаква да разкаже научнофантастична история. Според Variety различни студия се интересуват от идеята на Уайът и въпреки „наддаването” за осигуряване финансирането на филма, скоро се очаква да има финализирана сделка. За момента никой не е наясно с подробности относно сюжета, което си е съвсем очаквано – знае се само, че сценарият е написан в сътрудничество със съпругата на режисьора Ерика Бийни (тя е автор на „The Battle of Shaker Heights” от 2003 година с участието на Шая Лебоф и Ейми Смарт).

Според думите на самия Уайът, историята на „Captive State” ще бъде „много земна и свързана с нашия свят.

„Не очаквайте космическа опера! В момента работя и по научно-фантастична ТВ поредица „Echo Chamber”, която вероятно ще бъде разказ в десет части и може да се каже, че ще бъде в стила на филма от 60-те „The Battle Of Algiers”, поставен в научнофантастичен контекст.”

Уайът има намерението да се захване и с режисиране на тези десет епизода. След страхотния „Възходът на планетата на маймуните” и не толкова вдъхновяващия римейк „The Gambler”, който едва-едва покрива бюджета си, ние лично смятаме да му стискаме палци на Уайът, още повече ще се труди в полето на един от най-любимите ни жанрове. Ще ви споделим подробности по проектите му, когато се появят такива на хоризонта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *