Нужно ли е да носиш австралийска душа да се захванеш с историята на Нед Кели? Не съвсем, макар че помага. Може би за особения хъс и сурова енергия, с които Джъстин Кързел се „нахвърля” върху познатата история за безмилостния убиец или (според някои легенди) – австралийската версия на Робин Худ.

Още преди две години сме споменали, че Кързел работи по „True History of the Kelly Gang”, като най-голямата ни грешка тогава е било предположението, че Ръсел Кроу ще поеме ролята на легендарния Кели. Време е да се даде поле за изява на младото поколение, като дори Чарли Хънам вече не влиза в тази категория. Главната роля на порастващия пред очите ни Нед Кели е поверена на Джордж Маккей, а сега е време да хвърлите поглед на пънк-рок вакханлията, която се вихри в първия трейлър на филма.

https://www.youtube.com/watch?v=bcNIikhuMiI&feature=emb_logo

Признаваме си – харесваме изненади и провокации като тази. Ще ни бъде изключително любопитно дали Кързел е успял да пресъздаде лудостта на престъпленията и приключенията, през които преминават момчетата на Кели. В основата на разказа е едноименният роман на Питър Кери „True History of the Kelly Gang”, адаптиран за екран от Шон Грант. Роден в семейство на бунтовни ирландски имигранти, австралийският гангстер се превръща в легендарен образ от XIX век, та чак до наши дни. Според специалисти, видели филма на премиерата му в Торонто:

True History of the Kelly Gang” на Кързел е създаден в чест на самата Австралия – като място, в което не важат закони, притежаващо целия суров потенциал на американските гранични земи, а също и като интересен портрет на самия Нед Кели.

true-history-of-kelly-gang-poster-20191129

В ролята на момчето Нед Кели е Орландо Шверт, Джордж Маккей се превръща в порасналия луд бандит, а в актьорския екип са още Ръсел Кроу, Никълъс Холт, Еси Дейвис, Томасин Макензи, Чарли Хънам и др.

При все че разпространението на „True History of the Kelly Gang” в Щатите е малко вероятно, филмът ще тръгне на екран в Русия през януари, в Холандия през март, а благодарение на Mememto Films International ще се появи в кината на Великобритания и Ирландия от 28 февруари 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *