За съжаление, в последните няколко седмици Мартин Скорсезе присъства в новините повече с коментарите си по адрес на Marvel и състоянието, в което се намира (и посоката, в която е поела) съвременната филмовата индустрия, вместо с реклами и интересни подробности за свръхочаквания „The Irishman”, който събира Робърт Де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши, но това е положението. Но принципно лошо няма, предполагаме, че и това е вид реклама.

Но както и да е, докато четяхме поредното „подхвърляне на лафове“ (между другото, ако все още не сте го направили, тук може да прочетете цялото есе на Скорсезе, публикувано от The New York Times), попаднахме на два клипа от „The Irishman”, които не сме отразявали до момента и с радост ги споделяме, ако случайно има и други, които са ги пропуснали.

Припомняме, че „The Irishman” е по сценарий на носителя на „Оскар” Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”, „Бандите на Ню Йорк”), базиран на романа на Чарлз Бранд I Heard You Paint Houses”. В центъра на простиращия се няколко десетилетия разказ е профсъюзният представител и наемен убиец на мафията Франк „Ирландеца” Шийран (Де Ниро), отговорен за над 25 убийства и свързван с превърналата се в легенда смърт на Джими Хофа (Пачино). Самият Шийран твърди, че убийството на Хофа му е поръчано от мафиота Ръсел Бъфалино (Пеши).

Отзивите за „The Irishman” са повече от прекрасни и нямаме търпение да го гледаме. Жалко само, че засега няма да е на голям екран. Продължаваме обаче да се надяваме. В крайна сметка ще се зарадваме да го видим на кино, дори и след като сме го изгледали на телевизора. И две думи за подмладяването, което реално е най-големият минус на филма – колкото повече кадри виждаме, толкова повече ни се струва, че ефектът ще е различен за различните десетилетия. Някъде ни дразни повече, някъде ни е по-естествено. Но нека да видим целия филм.

В добавка ви предлагаме и корицата на българското издание на романа на Чарлз Бранд, което се появява на български (благодарение на Ciela), под заглавието „Ирландецът“.

irlandecat-korica-bg-book-20191112

Режисьор на „The Irishman” е Мартин Скорсезе („Шофьор на такси“, „Разяреният бик“, „Добри момчета“, „Казино“, „От другата страна“, „Вълкът от Уолстрийт“), по сценарий на Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”, „Бандите на Ню Йорк”).  В ролите са Робърт Де Ниро, Джо Пеши, Ал Пачино, Ана Пакуин, Харви Кайтел, Боби Канавале, Рей Романо, Джеси Плимънс, Стивън Греъм, Катрин Нардучи, Дж. Ч. Макензи, Крейг Винсент, Джак Хюстън и др.

The Irishman” вече може да бъде гледан в ограничен брой киносалони в САЩ, а премиерата му в платформата на Netflix е 27 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *