Просто обожаваме да гледаме класики на голям екран и винаги сме изключително доволни, когато имаме шанс да видим някой любим филм отново на кино (или за първи път на кино, както често се случва с по-старите заглавия). Сега, благодарение на Киномания 2019, ние и всички истински фенове на доброто кино ще гледаме два изключителни филма – „Волният ездач“ и „Бъч Касиди и Сънданс Кид“, две от най-любимите класики на нашия екип.

Повече за прожекциите и закупуването на билети може да откриете в официалното прессъобщение по-долу, а повече за страхотната програма на тазгодишното издание на Киномания можете да намерите в новините ни.

КИНОМАНИЯ ПРЕДСТАВЯ ВЕЧНИТЕ КЛАСИКИ „ВОЛНИЯТ ЕЗДАЧ“ И „Бъч Касиди и Сънданс Кид“

Пол Нюман, Робърт Редфорд и Джак Никълсън са сред звездния актьорски състав във филмите

Киномания представя едни от най-запомнящите се класики – „Волният ездач“ и „Бъч Касиди и Сънданс Кид“ в рубриката „50 години от премиерата“. Прожекциите на филмите ще бъдат в кино „Люмиер Лидл“ съответно на 16 ноември от 20:30 ч. и 29 ноември от 18:30 ч.

Сред звездния актьорски състав са забележителните Пол Нюман, Робърт Редфорд и Джак Никълсън, които ще предложат истинско забавление за зрителите.

Дебютният емблематичен филм на режисьора и актьор Денис Хопър – „Волният ездач“, представя хипи културата и бунтарските движения през 60-те и 70-те години на XXв. Именно с него Хопър поставя начало на изцяло нова епоха в американското кино.

„Волният ездач“ акцентира върху свободата и неспособността да бъде постигната в страна, в която хората се страхуват да са свободни. Превръщайки се в един от култовите филми на 60-те години, лентата събира на едно място знакови актьори, сред които Питър Фонда, Денис Хопър, Джак Никълсън и др. Филмът успява да пресъздаде възгледите за живота на цяло едно поколение – „по пътя“ за младостта, наркотиците и мечтата за революция, със саундтрак, не по-малко успешен от самия филм. “Born to Be Wild” – химнът на свободата, изпят от „Степънулф”, е паметно въвеждане в духа на филма, а кавърът на Роджър Макгуин на “It’s Alright Ma (I’m Only Bleeding)” на Боб Дилън отвежда към отрезвяващия и меланхоличен финал.

Какъв е животът от другата страна на закона? На този въпрос ще отговорят прочутите бандити Бъч Касиди и Сънданс Кид. Играейки ролите си с по момчешки неустоимо очарование, главните актьори, в чиито роли ще влязат Пол Нюман и Робърт Редфорд, са най-голямото съкровище на филма. Двамата и за момент не се виждат като престъпници, макар че останалите ги считат за заплаха за обществото. Винаги в търсене на забавлението, те се впускат безстрашно в опасни каскади, надигравайки се при всяка възможност. Носейки повече забавление, отколкото страх, ироничните герои в „Бъч Касиди и Сънданс Кид“ печелят на своя страна почти всеки, когото срещнат, най-вече филмовите зрители.

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2019 г.

Цялата програма на Киномания следете на нашата Фейсбук страница и онлайн на www.kinomania.bg.

Билети за филма „Волният ездач“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за филма „Бъч Касиди и Сънданс Кид“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Волният ездач“

Прожекции:

неделя, 24 ноември 2019, 20:30, Кино Одеон

Бъч Касиди и Сънданс Кид“

Прожекции:

сряда, 27 ноември 2019, 18:30, Кино Одеон

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *