В тези последни предпразнични дни хората бързат да довършат последните работни задачи, да отметнат колкото се може повече и след това спокойно да се наслаждават на почивката. А както разни таблоиди обичат често да ни припомнят, и холивудските звезди са същите като нас и сега разбираме, че любимият ни Майкъл Кийтън точно преди Коледа е завършил снимките на новия си режисьорски преоект.

Преди няколко месеца споделихме, че Кийтън ще се завърне зад камерата с Knox Goes Away, но също така ще поеме и главната роля. Той не е режисирал от 2008 г., а тогава резултатът (The Merry Gentlemen) не беше особено успешен, но какво от това – обичаме Кийтън и е невъзможно да не се интересуваме от това с какво се е захванал, в какъвто и да е капацитет.

Knox Goes Away разказва история за наемен убиец, който страда от бързо развиваща се форма на деменция, който ще се опита да спаси живота на отчуждения си син, в опит да изкупи греховете си и да се помирят, преди разсъдъкът му тотално да си замине. Сюжетът ни звучи сравнително любопитно, от гледна точка на това, че ще комбинира типична ноар трилър история за наемен убиец със сложните отношения между баща и син, а да не говорим за поставения тиктакащ часовник, наложен от диагнозата, надвиснал над главите им. Най-малко от всичко пък, не можем да си представим, че е добра идея някой с деменция да работи като наемен убиец, така че това без съмнение също ще бъде интересен елемент.

Вече знаем и за актьорския екип, който Кийтън е наел да му партнира в разказването на тази история. Ролята на сина му ще бъде поета от Джеймс Марсдън, най-добре познат като Скот Съмърс от поредицата X-Мен. Марша Гей Хардън, Сузи Накамура и Джоана Кулиг също са част от каста, но най-важно от всичко – към тях се присъединява Ал Пачино. Пачино е истинска легенда и ще ни е наистина интересно да го видим дори и в малка роля да дели екран с Майкъл Кийтън, при това за първи път. Никога не е късно!

Knox Goes Away е режисиран от Майкъл Кийтън по сценарий на Грегъри Поарие (Rosewood, National Treasure: Book of Secrets).

Очаква се филмът да излезе към края на 2023 г., но за момента официална премиерна дата не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *