TOY STORY 4

Да, вече е това време на годината. Все повече и повече започва да се говори за това кои филми имат най-голям шанс да се окичат с важни награди, а американската Академия за филмови изкуства и наука започва да разпространява предварителните си списъци със заглавията, които кандидатстват и ще се оборят за номинации за „Оскар“ в отделните категории.

Наскоро видяхме тези за „Най-добър международен филм”, където кандидатстваха рекордните 93 държави (сред които и България с „Ага“ на Милко Лазаров), а сега е време и за „Най-добър анимационен филм“. Тази година 32 филма са подали заявка за разглеждане към Академията, откъдето правят уточнението, че засега не всички са покрили необходимите условия за седемдневно кино разпространение, което ще им позволи да участват в процеса по номинирането.

Очаквано в списъка присъстват почти всички големи студийни анимации, сред които „Играта на играчките: Пътешествието“, „Сами вкъщи 2“, „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“, „Изгубеният Йети“ и „Lego: Филмът 2 – Второто пришествие“, но има място и за няколко по-малки заглавия като „Klaus“, „The Tower”, „Primal – Tales of Savagery“ и наградения в КанI Lost My Body“.

Вижте пълния списък:

„Abominable”
„The Addams Family”
„The Angry Birds Movie 2”
„Another Day of Life”
„Away”
„Buñuel in the Labyrinth of the Turtles”
„Children of the Sea”
„Dilili in Paris”
„Frozen II”
„Funan”
„Genndy Tartakovsky’s ‘Primal’ – Tales of Savagery”
„How to Train Your Dragon: The Hidden World”
„I Lost My Body”
„Klaus”
„The Last Fiction”
„The Lego Movie 2: The Second Part”
„Marona’s Fantastic Tale”
„Missing Link”
„Ne Zha”
„Okko’s Inn”
„Pachamama”
„Promare”
„Rezo”
„The Secret Life of Pets 2”
„Spies in Disguise”
„The Swallows of Kabul”
„This Magnificent Cake!”
„The Tower”
„Toy Story 4”
„Upin & Ipin: The Lone Gibbon Kris”
„Weathering with You”
„White Snake”

Тази година не сме гледали повечето филми, така че не можем да посочим явни фаворити. Ще се радваме, ако видим „Играта на играчките: Пътешествието“ сред номинираните, тъй като сме огромни фенове. Може би пък вие ще ни кажете кое си заслужава да се гледа и да се нареди сред отличниците. Сетихме се, че липсва „Цар Лъв“, но той вероятно ще кандидатства в други категории.

Финалната бройка номинирани може да е от 2 до 5, като за да е максималният брой, трябва да има най-малкото 16 филма, които са покрили критериите на Академията. Пълният списък с номинираните за 92-те награди „Оскар” ще стане ясен на 13 януари 2020, а церемонията по връчването на наградите ще се състои на 9 февруари 2020 в Dolby Theatre в Холивуд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *