Чарли Хънам се завръща на малкия екран – това е новина, споделена от Deadline във връзка с подновяването на идеята да бъде екранизиран епичния роман на Грегъри Дейвид РобъртсШантарам(„Shantaram ”). За мистър Хънам телевизионната среда е позната територия, тъй като години наред публиката го следеше вSons of Anarchyна FX и макар изборите му за роли на голям екран в последно време да не са много сполучливи, той е доказал, че притежава опит и чар, които със сигурност ще са от полза в работата и по тази лудешка, почти биографична история.

Както е добре известно, тъй като романът-бестселър е преведен у нас и посрещнат с възторжени отзиви и от българската (не само световната) четяща аудитория, „Шантарам” пресъздава живота на избягалия от австралийски затвор негов герой, който успява да потъне в „дебрите” на Мумбай и да свърже съдбата си за известно време с престъпните групировки на индийска територия.

Телевизионната поредица, която подготвят Apple TV+, се очаква да бъде с продължителност 10 епизода, като това е първата международна продукция на канала, дело на Paramount TV and Anonymous Productions. Още в началото на миналата година споменахме, че двете компании са се сдобили с правото на екранизация, но не предполагахме, че ще им отнеме толкова дълго време да открият канал, на който да предложат за излъчване поредицата.

Сценарият на „Шантараме поверен на Ерик Уорън Сингър („American Hustle”), а първите два епизода ще бъдат режисирани от Джъстин Кързел („Assassin’s Creed”), като по този начин той за първи път ще се прояви с подобен ангажимент на малкия екран. В екипа на изпълнителните продценти са Кързел, Дейв Ериксън, Стив Голин от Anonymous Content, президентът на Paramount TV Никол Клемънс, Андреа Барън и Ричард Шарки.

Очаква се „Шантарам” („Shantaram ”) да бъде пуснат в стрийминг потока на Apple TV+ скоро след „дебютирането” на услугата през ноември, което означава, че творческият екип тихомълком си е действал по екранизацията – вероятно в опит да не бъде „урочасана”, подобно на плановете за пълнометражен игрален филм от преди (вече) 15 години… Ще се радваме да видим финалния резултат час по-скоро, а и Чарли Хънам в главната роля си е много добра идея!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *