Време е за една последна реклама на комедийната „whodunit“ мистерия „Вади ножовете” („Knives Out”). Филмът на Райън Джонсън получи фантастични отзиви от фестивалния си показ и точно те са в основата на финален трейлър, който залага сериозно на цитати от критиката. Принципно една доста досадна практика – предпочитаме да виждаме, не да ни казват, която тук поне е леко туширана от ритъма и кратичките реплики и възклицания от страна на звездния актьорски състав.

Припомняме, че „Вади ножовете” е съвременна версия на „locked room“ мистерия с убийство в стила на класическите whodunit истории на Агата Кристи, но пропита с оригиналния подход и чувство за хумор на Джонсън. Историята се заплита, когато на сутринта след празненството за 85-ия му рожден ден, богатият автор на криминални романи Харлан Тромби е намерен мъртъв в дома си. С разследването се заема прочутият чаровен детектив Беноа Блан, който подозира убийство, а заподозрени са… всички членове на фамилията.

Актьорите няма да ги коментираме – имаме чувството, че участват всички. Достатъчно са разпознаваеми и сме сигурни, че ги знаете всички. Вижте ги в действие.

Спокойно можехме да минем и без този трейлър, но това е положението. Харесва ни всичко свързано с този филм и се радваме, че получава положителни отзиви. А още повече се радваме, че ще имаме възможност да го видим на голям екран. Официалната му премиера по кината е в началото на декември, но най-нетърпеливите ще могат да го видят седмица по-рано на 33-то издание на Киномания.

В допълнение вижте и две viral видеа.

Режисьор и сценарист на „Вади ножовете” („Knives Out”) е Райън Джонсън („Brick“, „Looper“, „Междузвездни войни: Последните джедаи“). В ролите са Даниел Крейг, Крис Еванс, Джейми Лий Къртис, Ана де Армас, Тони Колет, Майкъл Шанън, Дон Джонсън, Лакийт Станфийлд, Катрин Лангфърд, Джейдън Мартел и Кристофър Плъмър.

Премиерата е на 28 ноември в рамките на Киномания, а от 6 декември ще е на редовен показ в киносалоните.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *