След като заглъхнаха слуховете за ре-старт на Индиана Джоунс – идея, която особено ни се понрави във вариант с включване на Крис Прат, и след като съдбата на „Пазители на Галактиката” е все още неизвестна, съвсем логично е актьорът, придобил световна популярност като Star-Lord да си потърси ново „амплоа”. Оказва се, че Paramount възлагат надежди на (почти 40-годишния) Прат за стартиране на нова „поредица” от няколко филма.

Според Deadline Крис Прат е получил предложение за участие в нова версия на „Светецът” („The Saint”). Историята проследява Саймън Темплър, заможен авантюрист, който влиза в ролята на модерен Робин Худ и се набелязва за свои „жертви” корумпирани политици, търговци на оръжие и обикновени криминални типове, които изобилно населяват големите градове. В основата на тази поредица ще бъдат романите на Лесли Чартерис – родения в Сингапур писател на трилъри и сценарист, наследник по бащина линия на древна императорска династия от Китай, чиято майка е британка. Чартерис започва да се интересува от писане много млад, първият роман е готов още през 20-те години на ХХ век, по време на първата му година в „Кинг’с Колидж”. Поредицата е адаптирана първо за радио, през 1938 се появява и филм, като след това излизат и продължения. През 60-те години Роджър Мур поема ролята на „светеца” в едноименна телевизионна поредица.

Имаме спомен за филма „Светецът” с Вал Килмър от края на 90-те години, доста променен сюжетно в сравнение поредицата книги на Чартерис – филмът нямаше сериозен успех, както и опитът за нова телевизионна поредица в първото десетилетие на новия век. Новите надежди се възлагат на Прат – макар в ранен стадий на подготовка, Paramount вече си представят сериозен боксофис хит.

Междувременно на територията на „Пазителите на Галактиката”, макар да не се чува нищо сигурно или официално след уволнението на Джеймс Гън, DisInsider споменава за обединената идея на Marvel Studios и Disney да привлекат Травис Найт като вероятен заместник на Гън – знаете, след дебюта му с прекрасния „Кубо и пътят на самурая”, в момента очакваме да видим какво е направил с „Трансформърс”-спин-оф филма „Бъмбълби”. Все още не се казва дали е подписал или не, а просто, че Marvel и Disney биха искали да работят с него.

Коментира се също версията, че въпреки приключването на ангажиментите на Гън, Marvel биха искали да използват неговия сценарий за третата част, по която въобще не е ясно кога (и все още – дали) ще се започне работа. И докато очакваме потвърждение за различните слухове, нищо чудно Прат да си запълни успешно програмата с други проекти – и накрая да не му остане възможност да се „завърне” на екран в ролята на Star-Lord. Което би било тъжно – и се надяваме да не се случи.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *