Когато чуем името Вин Дизел в главата ни първо изникват бързи коли, разбира се, но после патентованото му ръмжене. Изключително разпознаваемият му тембър очаквано се вписва много добре в новата му роля на машината за убиване Блъдшот. Доста отдавна не се бяхме сещали за този проект, но ето че премиерната му дата приближава и вече имаме първи трейлър.

Bloodshot” е адаптация на изключително популярните комикси на Valiant, създадени от Боб Лейтън, Кевин ВанХук и Дон Перлин през 90-те. Историята на филма проследява Рей Гарисън, който е бил много добър морски пехотинец в американската армия, а след смъртта му е съживен отново с помощта на нанотехнологии в кръвта му, които му дават свръхчовешки способности и го правят „машина за убиване”.

Предлагаме ви да видите първия трейлър, но предупреждаваме, че ни изглежда сякаш разкрива доста неща, за които в началото не подозирахме, така че гледайте на свой риск. Макар че кого заблуждаваме, едва ли някой е очаквал точно от този филм изключителна оригиналност на сюжета.

Харесва ни иронията Гай Пиърс да си играе с нечии прецакани спомени или липсата им. Освен това виждаме някои доста любопитни визуални хрумки, които може и да помогнат за издигането на филма в очите ни, защото сме почитатели на добре снимания екшън. Оттам нататък обаче не виждаме много, за което да се хванем – стандартна мрачна технологична компания с британски-звучащ началник манипулира тъпичкия мускулест тип, който страда по мъртвата си жена. Наистина не виждаме нищо оригинално откъм история, но отново казваме – ако показаното в трейлъра не са единствените вдъхновени визуално моменти, може да си струва да се гледа от чисто естетическа гледна точка.

За съжаление, не виждаме особено много от чудесния Тоби Кебъл, който ни е единствената надежда за силна актьорска игра във филма, освен Пиърс. Останалата част от каста включва Ейза Гонзалес, Сам Хюън, Талула Райли и Ламорн Морис.

Не е изключено да грешим в подозренията си, че сюжетът няма да има никаква стойност, имайки се предвид, че е написан от номинирания за „Оскар” Ерик Хайзерер („Първи контакт”). Тревожи ни това, че всякакви евентуални изненади ще бъдат разкрити от този и следващите трейлъри.

Затова пък за силна визия имаме причина да се надяваме не само заради трейлъра. Режисьорът Дейв Уилсън, за когото това е първи пълнометражен филм, преди това режисира първия епизод от страхотния първи сезон на “Love, Death + Robots” – “Sonnie’s Edge”. Наистина анимацията е съвсем друг жанр, но “Sonnie’s Edge” беше невероятно стилистично изпипан, така че има причина за надежда поне в това отношение.

Ето го официалния синопсис:

След като Рей Гарисън и жена му са убити, морският пехотинец е съживен от тайна група учени. Подобрен с нанотехнологии, той се превръща в свръхчовешка, биотехнологична машина за убиване – Блъдшот. Докато Рей първо тренира с други супер-войници, той не може да си спомни нищо от предишния си живот. Но когато спомените изведнъж го заливат, той си припомня човека, който убива него и жена му. Той се измъква от съоръжението, готов за отмъщение на всяка цена, само за да научи, че конспирацията е по-дълбока, отколкото е предполагал.

Премиерата на “Bloodshot” e насрочена за 21 февруари 2020г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Без значение дали лови вещици, сменя пелени, или е назобен с нанити, играта му е все Доминик Торето.

  Направи вече нов Ридик, копеле

 2. И нека благодарим отново на Сони, че ни спестиха 15лв и разказаха целия филм в 3 минути. Доста нелепо изглежда, а комикса има потенциал за стабилен B-movie guilty pleasure.

 3. На първи прочит са се постарали с ефектите, но май същото се отнасяше и за Gemini man. Впечатление ми направи обаче премиерната дата, която е 21.02.
  Обикновено филми с голям бюджет, които имат потенциала да се превърнат в касов хит се пускат една седмица преди 14.02, или точно на тази дата. Не защото е денят на влюбените…А може би точно заради това, защото влюбените американци обичат да ходят на кино! Но явно Сони се опасяват от конкуренцията на Хищни птици, с премиерна дата на 07.02. Сега някои ще кажат, че този „аргумент“ е смешен! Е, да, ама след успеха на Жокера- със сигурност ще има доста повече мераклии за новия филм на ДиСи.

  1. Drago za koi sha glasuvash na izvborite na kmet za sofiq

  2. Мога да „гласувам“ върху майка ти, но ако няколко пъти много ми се помолиш на колене!

  3. Еби си твоята, нали това ти е в кръвта, мангал прост, който не знае български! Ха-ха-ха!
   А можеш да ми дадеш адрес, ще ти дойда на гости и ще ти доведа няколко чернилки да те ебат!

 4. Аз пък не разбрах само едно нещо. Защо да го еб…… Не направят нещо повече по отношение на Ридик, а са тези комиксови простащини. та идеята за Ридик е достатъчна за поне 3-4 филма. Тея тъпаци от продуцентското ядро и маркетинга на Холувуд определят нещата. Зад океана няма качествено филмо-производство, а само ПАРЛЬОЦИ.