Една позабавила се новина от изминалата седмица, но предвид състоянието на нещата, късното ни включване не е фатално. Bloody Disgusting съобщават, че Lionsgate активно работят по „възкресяването” на супер-успешния франчайз „Убийствен пъзел” – седемте филма от поредицата, които са с общ бюджет около 65 млн. имат световни приходи от над 870 млн. – чиято „последна” част се завъртя в кината през 2010-та. Изненадващо, те не са се хванали да спретнат филма набързо за следващия Хелоуин, а действат спокойно и търсят най-добрия вариант, с който да продължат историята.

Предвид начина, по който свърши „Убийствен пъзел 3D” (лично за нас доста разочароващо), вариантите за „Убийствен пъзел VIII” са няколко: или да бъде пълен рибут на поредицата; или историята да продължи от там, където свърши, но с нов убиец, който да поеме ролята на Пъзела; или в традицията на франчайза, действието да се развива паралелно на познатата ни сюжетна линия с история, която добавя поредния щрих в грандиозния план на Пъзела.

Не бихме казали, че сме най-големите почитатели на „Убийствен пъзел”, но определено сме фенове на идеята за киносериал, в който всяка година имаме нов епизод, плътно следващ събитията от предишния филм. Пък и „Бързи и яростни” доказа, че с правилен подход е възможно качеството (относителното – говорим за развлекателни качества, а не за изкуство) на филмите да не намалява експоненциално с увеличаването на номерацията, така че не сме против повторното стартиране на франчайза.

Очаквайте ни с подробности в момента, в който има такива.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. За пореден път изгледах поредицата и така и не успявам да схвана последователността на събитията. Отделно в седмата част има и някои времеви неточности. Дано в осмата част навържат нещата от начало до край, а не се стремят само към максимално количество извадени вътрешности на екрана.

    1. Хаха, „рибения“ ли бе, ох, ама си галфон 😀

  2. А, не…думата „качество“ в едно изречение с „Бързи и яростни” – в какъвто и да е контекст – е кощунство.