След два пълни трейлъра, вече имаме някаква що-годе добра представа какво можем да очакваме от фантастичния режисьорски дебют на Уоли Фистър „Transcendence” – на този етап откриваме един-два недостатъка както в историята, така и (изненадващо) във визията, но като любители на жанра очакваме филма с голям интерес и се надяваме, че в крайна сметка няма да станем свидетели на някоя голяма трагедия.

Добрата новина е, че до премиерата не остава много и съвсем скоро ще знаем с какво разполагаме. Междувременно ви предлагаме да видите едно кратко видео зад кулисите, което разглежда основната концепция на филма – прехвърлянето на човешкото съзнание в компютър, един не особено оригинален плакат и няколко нови снимки.

http://www.youtube.com/watch?v=K4AZxabAE9A

Д-р Уил Кастър (Джони Деп) е водещ учен в сферата на изкуствения интелект и работи върху създаването на разумна машина, която да комбинира цялото познание за света с пълния диапазон на човешките емоции. Неговите изключително противоречиви експерименти са го направили известен, но също така са го направили главна цел на анти-технологични екстремисти, които няма да се спрат пред нищо, за да го отстранят. В опит да унищожат Уил, те неволно стават катализатор на неговия успех – да бъде част от собствената си трансцедентност. За неговата съпруга Евелин (Ребека Хол) и най-добрия му приятел Макс Уотърс (Пол Бетани), и двамата колеги в областта, въпросът е не дали могат, а дали трябва. Най-големите им страхове се сбъдват, когато гладът на Уил за познание еволюира в стремеж за власт с неизвестна цел и става ужасяващо ясно, че няма как да го спрат.

Режисьор на „Transcendence” е Уоли Фистър, който прави дебюта си, а в ролите са Джони Деп, Ребека Хол, Килиън Мърфи, Кейт Мара, Пол Бетани, Клифтън Колинс-син, Кол Хаузър, Морган Фрийман и др.

Премиерата е 18 април 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *