Предстоящият старт на стрийминг платформата AppleTV+ на 1 ноември добави още едно много интересно заглавие към стратегията си за привличане на зрители – психо-трилър сериалът на М. Найт ШамаланServant”, който беше представен и на New York Comic-Con и вече са достъпни първите тийзъри, които изграждат търсената отявлено зловеща атмосфера.

Servant” разказва историята на млада двойка, която преживява неописуемата трагедия от загубата на невръстното си дете. Предложено им е да започнат метод на терапия, който включва закупуването и отглеждането на живоподобна кукла, сякаш детето не е загинало. Майката Дороти навлиза толкова дълбоко в ролевата игра, че когато трябва да се върне на работа, решава да наеме бавачка за куклата, която представлява непредвидима сила, влизаща в къщата на младото семейство.

Това завоалирано и неконкретно описание, заедно с тийзърите, които предлагаме да видите по-долу, ни развълнуваха доста за този нов проект на Шамалан. Трейлърите са зловещи, темата, която се разглежда е повече от сериозна, но освен това засега не сме наясно дали има или няма фантастични хорър елементи – дали тази „непредвидима сила” е типичното свръхестествено хорър явление, или просто странна и зловеща добавка към дома на едно семейство, което така или иначе е в ужасяваща ситуация – предстои да разберем.

Донякъде завръзката ни напомня на „Lars and the Real Girl”, където Райън Гослинг беше влюбен в секс куклата си. Този филм успя да ни покаже, че от една притеснителна и смущаваща концепция, с правилния подход, може да се направи много нежна и искрено прочувствена история. Въпреки че тонът тук е съвсем различен, пожелаваме на „Servant” подобен резултат от играта с кукла – истинска емоция.

На М. Найт Шамалан силата му е именно в нестандартно разказаните истории с психологически хорър-трилър елементи. Въпреки дългите години, в които беше посмешището на жанровото кино в Холивуд, смятаме, че достатъчно добре успя да върне благоразположеността на публиката с “На парчета” и „Стъкления”, поне дотолкова, че със сигурност да дадем шанс на този нов проект.

А той в действителност изглежда много обещаващо. Кастът също ни грабва окото, тъй като в главните роли са Лорън Амброуз („Six Feet Under”) и Тоби Кебъл („RockNRolla”, „Планетата на маймуните”) в ролята на младата двойка, Нел Тайгър Фрий („Игра на тронове”) като бавачката и самият Рон Уизли Рупърт Гринт в засега неизвестна роля. С една дума, актьорският състав е млад и талантлив, с разнообразен опит, но не втръснал на публиката, така че да отвлича вниманието от героите.

М. Найт Шамалан е продуцент на „Servant” и е режисирал първите два от общо 10 епизода. Сериалът е написан от Тони Басгалоп.

Премиерата е насрочена за 28 ноември.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *