Въпреки присъствието на всезнаещия интернет в живота ни, заради което понякога имаме чувството, че разбираме всичко за предстоящи филмови проекти, преди да сме изгледали филма, ето че понякога успяваме да се изненадаме искрено. На наскоро проведения New York Comic Con Райън Рейнолдс и Шон Леви представиха предстоящата си екшън-комедия, за която нямахме и представа, че предстои, още по-малко пък, че вече е заснета. На конвенцията даже са показани първи, макар и незавършени кадри, но широката публика ще трябва да почака за тях.

Ето какво научихме от разказаното на NYCC. Филмът се нарича „Free Guy” и разказва историята на Гай – обикновен банков чиновник, който разбира, че всъщност е неигрови герой (NPC) или по-просто казано, фон на хипер насилствена видео игра. В главната роля на Гай е широкопризнатият крал на интернета Райън Рейнолдс. Повечето от другите актьори във филма играят двойни роли – имат аватар във видео играта и персонаж в „истинския свят”. Например Джоди Коумър, която с удоволствие гледахме в многото аспекти на ролята на Виланел в „Killing Eve”, тук ще играе Мили, която е съкрушена от истинския свят, но нейният аватар Момиче Молотов пък е много силна и оправна.

Кастът се допълва от Джо Киъри (Стив Харингтън от „Stranger Things”), Лил Рей Хоуъри и Уткарш Амбудкар, както и другия ни голям любимец Тайка Уайтити.

плакат

Филмът е написан от Мат Лийберман и Зак Пен, който е работил по филми като „X2” и първия „Отмъстителите”, което са супер кредити в този жанр. Режисурата е поета от Шон Леви, който е режисирал основно комедии като „Нощ в музея”, но в последните години е основен режисьор и продуцент на „Stranger Things”, което със сигурност ни носи добро предчувствие.

Ето какво казва Леви за завръзката на филма:

Гай работи в банка, която е обрана 17 пъти за един ден и в един момент той осъзнава, че това е странно и не е нормално. Райън и аз разговаряхме за този филм като за origin история на супергерой, но без наметало, без трико и без установена интелектуална собственост. По-скоро за това, че ако живееш във видео игра, но успееш да добиеш контрол над системата, силите ти са неограничени.

Намираме го за много вълнуващо, че все още не знаем почти нищо за „Free Guy”. Нямаме никакви кадри, но се радваме, че маркетинговата кампания започва точно по този нестандартен, забавен начин, който вече асоциираме веднага с Райън Рейнолдс. Първото видео, което ще ви покажем, залага на всеобщата любов, която всички изпитваме към Райън Рейнолдс, Тайка Уайтити и познатото им чувство за хумор. А това, че си мислите, че сте ги виждали преди заедно на екран – е, позволете им да ви разубедят.

Второто видео са няколко бързи кадри от панела на NYCC:

Премиерата на „Free Guy” е насрочена за 3 юли 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments