twixt

„How does it feel to be the bargain basement Stephen King?” Това е въпросът, който героят на Брус Дърн задава на Вал Килмър в първия трейлър на готическия хорър трилър на Франсис Форд Копола „Twixt”.

Странното е, че от трейлъра оставаме впечатление, че целият филм ще бъде като някаква второкачествена имитация на Кинг. Кадрите приличат на евтина телевизионна екранизация на някой от разказите му, а самата история е типично в негов стил – писател със залязваща кариера пристига в малко градче и попада на мистерия, свързана с убийството на младо момиче и със собствения му живот.

Леле, колко е остаряла Джоан Уоли!

След по-горното представяне, сега се налага да кажем, че не всичко в трейлъра изглежда зле, има доста неща, които са съвсем прилични и има голям шанс в крайна сметка да се получи интересен и непретенциозен малък филм.

Всъщност знаем, че един от основните проблеми за повечето хора ще е визията – много ясно си личи, че филмът е заснет на видео, но какво да се прави, напоследък Копола го раздава творец, който преоткрива себе си чрез дигиталните технологии – но в повечето такива случаи самият филм не изглежда чак толкова зле.

Ако сте пропуснали, хвърлете едно око на предишните новини за филма, включващи снимки и плакати. Заслужават си.

Писател със залязваща кариера пристига в малко градче, което е част от турнето на най-новата му книга, и попада на мистерия, свързана с убийството на младо момиче. Една вечер в съня си е посетен от мистериозен призрак на момиче на име V и макар да не е сигурен каква точно е нейната връзка с убийството, е благодарен за информацията, която тя му предоставя. В крайна сметка той стига до истината, но е изненадан, че краят има по-сериозна връзка със собствения му живот, отколкото е очаквал.

Режисьор е Франсис Форд Копола, а в ролите са Вал Килмър, Ел Фанинг, Джоан Уоли, Брус Дърн, Бен Чаплин, Дон Новело, Дейвид Пеймър и Алдън Еренрайх.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Доста дървено изглежда на почти всички нива и все пак някак зарибява. А и По прилича на По, не е като онази подигравка с Кюсак.