20191017-mank

Тази седмица се навършват 20 години от излизането на „Боен клуб” – един от най-иконичните филми на един от най-любимите ни режисьори Дейвид Финчър. Винаги чакаме нетърпеливо за нови негови проекти, но смятаме за доста подходящо, че именно в тази седмица разбираме още подробности за предстоящия му филм „Mank”, за който досега знаехме само, че ще е с Гари Олдман в главната роля.

Припомняме, че „Mank” ще разкаже историята за трудната и напрегната колаборация между Хърман Дж. Манкевич – Манк и Орсън Уелс, докато заедно пишат и работят по „Гражданинът Кейн”. Днес „Кейн” се смята за един от най-добрите филми в историята на киното, но когато излиза през 1941 г. е награден с една-единствена награда „Оскар”. Отличието е за оригинален сценарий, написан заедно от Уелс и Манкевич, но Манкевич по-късно обвинява Уелс, че той е искал да омаловажи приноса му към проекта, дори да му плати, за да не получава никакъв кредит.

Нямаме никакво съмнение, че Гари Олдман ще блесне в ролята на Манкевич, както само той го може. Сега обаче разбираме и за доста впечатляващия актьорски състав, който ще го подкрепя. Финчър е наел Аманда Сайфрид да влезе в ролята на актрисата Марион Дейвис. Лили Колинс ще изиграе Рита Алекзандър, секретарката на Манкевич. Том Бърк ще влезе в ролята на знаменития Орсън Уелс, а Том Пелфри ще бъде братът на Манкевич. Чарлс Данс също ще поеме засега неизвестна роля.

Със сигурност двете най-популярни имена от новообявените са Аманда Сайфрид и Лили Колинс. Докато и двете имат и попадения, и пропуски в изборите си на роли, понякога са показвали много силни изпълнения, заради което смятаме, че ще успеят да поддържат достойно титаничната мощ на Гари Олдман. Сайфрид например последно много ни хареса във „First Reformed” на Пол Шрейдър – доказателство, че когато работи със страхотен режисьор, може да изкара много впечатляващо изпълнение.

Дейвид Финчър ще снима черно-белия „Mank” по сценарий, написан от баща му Джак Финчър преди кончината му през 2003 г. Радваме се, че филмът е продукция на Netflix, тъй като те очевидно се разбират много добре с Финчър, вече имат няколко съвместни проекта и със сигурност знаят правилния начин да оставят гения да си върши майсторството и само да му помагат да го доставят на публиката.

Mank” се очаква да влезе в продукция следващия месец. Ще следим развитието му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *